Германският бизнес морал се понижи през юни на фона на

...
Германският бизнес морал се понижи през юни на фона на
Коментари Харесай

Бизнес настроенията в Германия се влошават на фона на опасенията от недостиг на газ

Германският бизнес морал се намали през юни на фона на опасенията, че повишението на цените и дефицитът на газ ще се отразят отрицателно на стопанската система през втората половина на годината, демонстрира основно изследване в петък, оповестява Политико.

Индексът на Ifo за бизнес климата, основан на изследване измежду към 9 000 компании, спадна до 92,3 пункта през юни от 93,0 пункта през май на фона на възходящия скептицизъм за остатъка от годината.

" Нарастващите цени на силата и очертаващият се дефицит на газ провокират огромна угриженост за немската стопанска система ", съобщи президентът на Ifo Клеменс Фюст, като уточни особеното напрежение в химическата индустрия, която разчита в огромна степен на доставките на природен газ от Русия.

 

 

 В четвъртък Берлин предизвести за висок риск от дълготраен дефицит на доставки заради прекъсването на доставките на газ от Русия. Страната увеличи националната си енергийна паника поради " икономическата офанзива " на Русия.

Резултатите от изследването способстват за утежняването на картината на немската стопанска система. В четвъртък изследването на PMI за юни сподели, че немските стопански настройки " са изгубили съвсем цялата инерция, набрана от облекчаването на рестриктивните мерки, свързани с вируса, като растежът в бранша на услугите се е забавил внезапно за втори следващ месец през юни ", съгласно Фил Смит, икономист в S&P Global, която изготвя изследването.

 

" Германската стопанска система сигурно няма да се срине, както по време на блокадите през 2020 година ", споделя икономистът от ING Карстен Бржески. " Потребителското доверие обаче към този момент е в зоната на очевидна криза, а [тези показания] подсказват, че индустриалният бранш бързо го следва. "

 

 

" Стагфлацията до края на годината остава нашият главен сюжет за немската стопанска система, а рисковият сюжет е директна криза ", добави той.

 

 

 

 

 

 

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР