Германският автомобилен производител Фолксваген заяви, че ще инвестира един милиард

...
Германският автомобилен производител Фолксваген заяви, че ще инвестира един милиард
Коментари Харесай

Фолксваген ще инвестира 1 млрд. евро в център за електрически превозни средства в Китай

Германският авто производител Фолксваген съобщи, че ще влага един милиард евро (1,1 милиарда долара) в нов център за електрически транспортни средства в Китай, съобщи Агенция Франс Прес.

Пазарът на електрически транспортни средства се оказа основно поле за борба на марките по време на автомобилното ревю в Шанхай.

" Компанията влага към 1 милиарда евро в нов съвременен център за разработка, нововъведения и доставяне с интелигентни електрически транспортни средства в южния китайски град Хъфей ", се споделя в известие на групата.

Електрическите транспортни средства към този момент съставляват един от всеки четири продадени автомобила в Китай, най-големия авто пазар в света. Десетки нови модели от локални и западни марки бяха показани на автомобилното ревю, първото след края на рестриктивните мерки поради Ковид-19 в Китай.

Според анализатори от „ Counterpoint Research “ локалните производители владеят 81% от пазара на електрически автомобили в Китай, а титани в сектора като “Фолксваген “ се надпреварват да ги догонят.

Изпълнителният шеф Ралф Брандщетер съобщи, че този ход е основна стъпка от тактиката на автомобилния колос - " в Китай, за Китай ".

Новото дружество, наречено " 100%TechCo ", ще започва през 2024 година и ще се състои от над 2000 чиновници, работещи в региона на снабдяването и научноизследователската активност.

" Целта е още по-бързо да се приведат колите в сходство с желанията на китайските клиенти и да се реализира по-кратко време за стартирането им на пазара ", се споделя в известието.

В него се показва, че предстоящото време за разработка ще бъде кратко с 30 %.

Главен изпълнителен шеф на новото дружество ще бъде Маркус Хафемайер, основен софтуерен шеф на Фолксваген Груп Китай.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР