Германският автомобилен производител Audi предприе най-големите промени в ръководството си

...
Германският автомобилен производител Audi предприе най-големите промени в ръководството си
Коментари Харесай

Audi сменя шефове, за да изчисти имиджа си

Германският авто производител Audi предприе най-големите промени в управлението си за последните няколко години, търсейки ново начало след абсурда " Дизелгейт ".

Най-печелившата марка на Volkswagen Group размени финансовия си шеф Аксел Щротбек, отговорникът за производството Хуберт Валтл, ръководителят на човешките запаси Томас Зиги, и мениджърът по продажбите Дитмар Вогенрайтер, считано от 1 септември.

Изпълнителният шеф Руперт Щадлер, който е нападнат от медиите и синдикатите поради абсурда с нездравословните излъчвания, резервира поста си, както се и очакваше. Според анонимни източници Щадлер има поддръжката на фамилиите на Порше и Пиех, които на процедура управляват Volkswagen. Именно това е повода за удължаването на контракта му с нови 5 години през май.

Audi назначава мениджъра на Volkswagen Венделин Гьобел, поддръжник на изпълнителния шеф на VW Матиас Мюлер, като новия шеф на личния състав. Петер Кьослер, който управлява завода на компанията в Гьор, Унгария ще е новият началник на производството.

Главният шеф продажби на търговски коли на VW Брам Шот ще поеме продажбите в Audi, а Александър Зайц ще е новият финансов шеф на марката.

Германският автопроизводител към този момент се оправя с изтеглянията на коли, прокурорските следствия и рецензиите от профсъюзи и мениджъри, свързани с дизеловия скандал и представянето на компанията от експлоадирането на аферата през 2015 година

Компанията призна през ноември, че нейните 3-литрови 6-цилиндрови дизелови мотори са оборудвани със спомагателно устройство за надзор, считано за нелегално в Съединени американски щати, което разрешава на транспортните средства да избегнат рестриктивните мерки за излъчванията оттатък океана.

Компанията майка Volkswagen се съгласи да похарчи 25 милиарда $ в Съединени американски щати, с цел да отговори на правосъдните искове на притежателите, екологичните регулатори, щатските управляващи и автомобилните дилъри и предложи да изкупи назад към 500 хиляди замърсяващи транспортни средства, които е пласирала на американския пазар.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР