Германският автомобилен концерн „Фолксваген“ все още търси най-доброто място за

...
Германският автомобилен концерн „Фолксваген“ все още търси най-доброто място за
Коментари Харесай

От „Фолксваген“ опровергаха информацията за строеж на завод в Турция

Германският авто тръст „ Фолксваген “ към момента търси най-хубавото място за новия си цех в Югоизточна Европа, оповестява Фокус, цитирайки националният всекидневник Die Frankfurter Allgemeine Zeitung.

„ Няма дефинитивно решение на Надзорния съвет ", съобщи министър председателят на Долна Саксония Щефан Вайл (ГСДП), който е част от управителния орган на „ Фолксваген “.

Наскоро бе обявено, че Турция към този момент е определена за построяването на завода на стойност милиарди. От компанията опровергаха информацията.България също взе участие в конкуренцията.

„ Разбира се, без значение по какъв начин се вземе това решение, то ще бъде икономическо, а не политическо изказване ", увери Вайл, като добави, че се чака такова да има „ може би на идващото или на по-следващото съвещание на Надзорния съвет “. Съответно процесът евентуално ще се продължи през есента.

Критиците настояват, че избирането на Турция не е съвместимо със обстановката с правата на индивида в страната.

Впечатлението, че компанията отслабва дейностите си в Германия, като пренасочва все по-голяма част от работата си в страни с по-ниски разноски за личен състав, опонира на политиката на ГСПД. „ Принципно обстановката е по-сложна…

Компанията би трябвало да отваря нови пазари за продажби, също посредством пазарно насочено произвеждане ", акцентира Вайл.

Съгласно думите му, „ Фолксваген “ би трябвало да има право да участва в доста страни. „ Ето за какво се оправя толкоз добре, тъй като освен гледа на нещата с национални очила, а се утвърждава в интернационален проект от десетилетия ", изясни Вайл.

Наскоро „ Фолксваген “ показа положителни резултати за работата си, макар дизеловата спекулация и проблематичната автомобилна промишленост. От април до юни продажбите са се усилва с близо седем % по отношение на миналата година, макар че са доставени по-малко коли. Също по този начин облагата на компанията се е нараснала доста през този интервал с съвсем една четвърт.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР