Германският автомобилен гигант Daimler AG може би също е използвал

...
Германският автомобилен гигант Daimler AG може би също е използвал
Коментари Харесай

Германският автомобилен гигант Daimler може би също е мамил с нивата на вредните газови емисии

Германският авто колос Daimler AG може би също е употребявал нерегламентиран програмен продукт, с цел да помогне на някои от създаваните от него моторни транспортни средства с дизелово гориво да преминат сполучливо тестванията за отделяните нездравословни газови излъчвания в Съединени американски щати, заяви в понеделник немският седмичник Bild am Sonntag, цитирайки секретни документи на американски проверяващи органи.

Според Bild, проверяващите органи в Съединени американски щати са разкрили редица софтуерни функционалности, които биха помогнали на колите с дизелови мотори да преминат без проблем проби за газови излъчвания, в това число и така наречен " Bit15 ", който изключва процесът за филтриране на отделяните нездравословни излъчвания след 26 километрово шофиране.

От Daimler AG обявиха, че няма да разясняват настоящи следствия, само че допълниха, че компанията е оказвала през последните повече от две години цялостно съдействие на управляващите в Съединени американски щати, показва немското издание. Според производителят на известната марка автомобили Mercedes, оторизираните управляващи са наясно с наличните документи и най-малко на този стадий няма подадена публична тъжба от проверяващите органи в Съединени американски щати.

Това може да се окаже нов голям скандал с манипулиране на данни за нездравословните газови излъчвания, отделяни от немски коли, след " дизелгейт " с автомобилният колос " Фолксваген " преди години, който докара до налагането на солени по мярка санкции. Преди време се заприказва, че в абсурдът " дизелгейт " ще бъдат въвлечени и други немски автомобилни компании като BMW, Audi, Porsche и Daimler.

Днешната информация на Bild докара до напън от продажби на акциите на Daimler AG при започване на търговията във Франкфурт, което аргументи техен спад с над 2 на 100.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР