Няма устройствени проблеми с терена, определен за изграждане на национална

...
Няма устройствени проблеми с терена, определен за изграждане на национална
Коментари Харесай

МРРБ: Няма устройствени проблеми с терена за национална детска болница

Няма устройствени проблеми с терена, избран за създаване на национална детска болница в кв. „ Горна баня “ в София.

Това оповестиха от министерството на районното развиване и благоустройството прави по отношение на медийни изявления и поради високия публичен интерес към тематиката, която се показва, че е " приоритет в работата на служебното държавно управление ".

От Министерство на регионалното развитие припомнят, че решението за даването на терена за построяването на „ Национална многопрофилна болница за интензивно лекуване на деца “ е взето от Министерския съвет на 2 ноември 2022 година

На 22 май 2023 със заповед на тогавашния министър на районното развиване и благоустройството е утвърден план за обстоен организационен проект (ПУП), с който се прави изменение в проекта за регулация, с цел да се построи лечебното заведение.

През месец март 2024 година в Министерство на регионалното развитие е постъпило предложение на министъра на опазването на здравето за реализиране на отчуждителна процедура за прилежащ парцел, намиращ се в регион „ Овча купел “, кв. „ Горна баня “, бул. „ Никола Петков “ № 56, с идентификатор 68134.4332.1567 по кадастралната карта и кадастралните регистри на града, с повърхност от 12 770 кв. м, с построена в него постройка.

Той граничи с парцела, предназначен за национална многопрофилна болница за интензивно лекуване на деца. Поискан е за инфраструктура, обслужваща потребностите на болничното заведение и още няма завършило действане.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР