Германския канцлерАнгела Меркел я очаква решаваща седмица, която може да

...
Германския канцлерАнгела Меркел я очаква решаваща седмица, която може да
Коментари Харесай

Ангела Меркел я чака тежка седмица заради миграционната политика

Германския канцлерАнгела Меркел я чака решаваща седмица, която може да дефинира бъдещето на нейното държавно управление. Канцлерът се бори със свързани с миграционната политика рецесии, както в чужбина, по този начин и в страната, съобщи ДПА.Меркел се бори да избегне спор с вътрешния министър Хорст Зеехофер за това кой да бъде допускан в страната. Министърът, който е и водач на съдружната партия Християнсоциален съюз (ХСС), заплаши, че от началото на юли ще стартира да стопира бежанци на границата.

Днес канцлерът ще се срещне с представители на дясноцентристката си партия Християндемократически съюз (ХДС), най-влиятелния член на обединението. Във вторник ѝ предстоят срещи с водачи на обединението.През уикенда заместник-лидерът на Германската социалдемократическа партия (ГСДП) Ралф Щегнер съобщи пред медиите, че неговата партия няма да поддържа неотложно връщане на мигрантите, идващи на немската граница.

Източници в ГСДП оповестиха пред ДПА, че партията се готви за възможни предварителни избори, в случай че обединението се разпадне.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР