Германските военноморски сили ще изпратят два бойни кораба в Индийско-Тихоокеанския

...
Германските военноморски сили ще изпратят два бойни кораба в Индийско-Тихоокеанския
Коментари Харесай

Германия праща два бойни кораба в Южнокитайско море

Германските военноморски сили ще изпратят два бойни кораба в Индийско-Тихоокеанския район през идната година. Това заяви министърът на защитата Борис Писториус през днешния ден в Сингапур по време на " Диалога Шангри-Ла " - най-важната конференция по сигурността в Азия.

Една фрегата и един продоволствен транспортен съд ще се насочат към района през 2024 година През 2021 година немски боен транспортен съд е навлязъл в Южнокитайско море за първи път от съвсем 20 години. По това време немското държавно управление се причисли по този метод към други западни страни, които разшириха военното си наличие там в контраст на териториалните упоритости на Китай.

Германският министър на защитата Борис Писториус съобщи, че разполагането на военните кораби не е ориентирано против никоя съответна страна:

" Те служат за отбрана на интернационалния ред, учреден на правила, към който всички сме се включили и от който всички би трябвало да се възползваме - без значение дали става въпрос за Средиземно море, Бенгалския залив или Южнокитайско море. "

Китай претендира за съвсем цялото Южнокитайско море, макар решението на интернационалния съд, че няма правно съображение за това. Наред с други неща, Китай разшири наличието си с военни постове на изкуствени острови. По този метод Народната република е основала бази във води, които съдържат газови залежи и богати риболовни региони.

Със засиленото си военно наличие в района Германия рискува икономическите си ползи, защото Китай е най-важният ѝ търговски сътрудник. Около 40 % от външната търговия на Европа минава през Южнокитайско море.
Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР