Германските военноморски сили обявиха, че планират да увеличат почти двойно

...
Германските военноморски сили обявиха, че планират да увеличат почти двойно
Коментари Харесай

Германските военни ще увеличат числеността на своите елитни морски специални сили

Германските военноморски сили оповестиха, че възнамеряват да усилят съвсем двойно числеността на своите елитни морски специфични сили, по този начин наречените " бойни плувци ", съобщи ДПА, като се базира на днешно изказване на военноморския флот на страната.

Елитните подразделения ще наброяват 600 военнослужещи до 2025 година, се споделя в изказването. Нови елементи ще застъпят на работа още идната сряда.

Германските " бойни плувци " са част от прославените специфични сили на Германия и наподобяват така наречен " тюлени " на военноморските сили на Съединени американски щати или специфичните елементи на Кралските военноморски сили на Англия.

Членовете на елитните елементи нормално се образоват в гмуркане, скачане с парашут, работа с експлозиви, ръководство на лодки, независими бойни дейности и други умения.

От 1974 година насам немските " бойни плувци " са основани във военноморската база " Екернфьорде ", на към 60 километра от датската граница.

Германските военноморски сили разпореждат на тези елементи задания да се снабдяват с основно значима информация в спешни и конфликтни зони, да избавят заложници, да връщат контрола върху кораби, да подхващат настъпателни дейности против терористични закани и да правят секрети интервенции, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР