Германските власти са депортирали три пъти повече кандидати за убежище

...
Германските власти са депортирали три пъти повече кандидати за убежище
Коментари Харесай

Германия депортирала три пъти повече мигранти в други европейски страни през 2018 г.

Германските управляващи са депортирали три пъти повече претенденти за леговище в други европейски страни тази година по отношение на 2017 година, демонстрира документ на немското министерство на вътрешните работи, представен от ДПА.

Действието на така наречен Дъблински правилник на Европейския съюз, който постановява, че мигрантите би трябвало да бъдат депортирани в първата европейска страна, където са се записали, беше прекратено в пика на бежанската рецесия през 2015 година, само че след това бе възобновено през последните три години.

В отговор на питане на крайнолявата партия Левите, министерството на вътрешните работи на Германия заяви, че до момента общо 485 души са били депортирани в други европейски страни със 17 полета през 2018 година

През 2017 година броят на депортираните е 153 със седем полета, а през 2016 година единствено 26 души са били депортирани с два полета.

Дванайсет от 17-те полета тази година са превозили мигранти до Италия, която е обект на огромен напор на бежанци, заради близостта си с Либия.

Ула Йепке, говорителка на парламентарната група на Левите, осъди депортациите в Италия, заявявайки, че "много от бежанците са принудени да живеят на улицата там без шансове за уместно настаняване и грижи, и без шансове за обективна процедура за леговище ".

Към Дъблинския правилник са се включили страните от Европейски Съюз, както и някои страни, които не са членки като Норвегия, Исландия и Швейцария, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР