Германските власти може да забранят на местните фирми да използват

...
Германските власти може да забранят на местните фирми да използват
Коментари Харесай

Властите в Германия търсят вариант за забрана на китайските технологии в 5G мрежите

Германските управляващи може да забранят на локалните компании да употребяват съставни елементи от китайските телекомуникационни компании Huawei и ZTE за развиването на 5G мрежи до края на 2023 година заради „ опасности за сигурността “. Това заяви в четвъртък немският вестник Handelsblatt.

Според източници на изданието, в немското вътрешно министерство управляващите към този момент водят договаряния с представители на немския бизнес за отвод от технологии на китайски компании. Според отдела потреблението на обособени съставни елементи, създадени от Huawei и ZTE, „ може да докара до опасности за сигурността “. Ако такава възбрана бъде въведена, немските оператори Deutsche Telekom, Vodafone и Telefnica ще би трябвало да заменят китайските съставни елементи " с различни артикули в границите на няколко години ", написа вестникът.

В същото време изданието отбелязва, че окончателното решение към момента не е взето. Германските компании в хода на договарянията с Министерството на вътрешните работи се стремят да си обезпечат гаранции за обезщетение от страната за загуби, които при положение на възбрана ще възлизат на няколко милиарда евро. В същото време настоящото законодателство " не планува отплата при положение на възбрана на значими за сигурността съставни елементи ", напомня вестникът.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР