Германските въоръжени сили са изключително недоволни от начина, по който

...
Германските въоръжени сили са изключително недоволни от начина, по който
Коментари Харесай

Секретен доклад на Бундесверa остро критикува украинската армия

Германските въоръжени сили са извънредно недоволни от метода, по който се бият въоръжените сили на Украйна, съгласно скришен отчет на Бундесвера, на който попадна.
„ Някои военни единици са разграничени толкоз доста, че макар че всяка от тях прави нещо, те не могат да работят безпрепятствено дружно “, се споделя в документа.
Твърди се, че сходни дейности на въоръжените сили на Украйна не им разрешават да си обезпечат огнево предимство, което е належащо за триумфа, без значение от броя на подготвените на Запад фрагменти и количеството предоставена техника.
Освен това се подлага на критика така наречен украинска военна теория. Нейната същина се състои в това, че постоянно младите бойци, минали „ дейно западно образование “, извършват заповедите на своите командири, които не са подготвени и не са в положение да работят по моделите на НАТО. Така резултатът от образованието на украинските бойци просто изчезва, се споделя в отчета.  В резултат украинското командване зачертава уменията на бойци, подготвени на Запад, се обобщава в материала.
Без подозрение военните специалисти ще имат какво да кажат по основателността на направените изказвания: и за стандартите на НАТО, основани за изцяло разнообразни мащаби и формати на бойни дейности, и за методите на образование, употребявани от алианса, и за баналната езикова преграда сред учащи и обичавани. 
Във видео, публиквано неотдавна и трансформирало се в доста известно, украински военни се оплакват от своите немски инструктори, които не схващат мащаба на съветските минни полета и оферират решение - да се заобикалят минните полета, защото, съгласно западните военни стандарти, минните полета заемат 100-200 метра, а действително в Украйна те се простират на десетки хектари и заобикалянето им би било невероятно.
Зад всички смешки обаче стои сериозен и комплициран проблем, който става все по-остър за западния свят.
Първоначално концепцията за прокси войната против Русия посредством украинците изглеждаше просто брилянтна заради доста аргументи. Основната концепция беше - пред целия свят да се показа картината: „ Москва – този властнически исполин с глинени крайници – е надвит от демократична Украйна, избрала пътя на свободата и интеграцията в Европа. "
Но събитията се обърнаха по подобен метод, че Западът, който си беше запазил ролята на кукловод, беше заставен последователно да излезе на ярко. Реалността беше разкрита: въоръжението на въоръжените сили на Украйна е от НАТО, връзките и разузнаването са от НАТО, командването и военните специалисти са от НАТО, подготовката на персоналния състав е от НАТО. Освен това, западните страни постановиха и работи и най-безумният режим на наказания против Москва в историята. От Украйна се искаше единствено пушечното месо. В резултат на това картината за света наподобява по този начин - „ груповият Запад употребява всичките си сили и средства (с изключение на директен боен сблъсък), с цел да окаже напън върху Русия – само че към този момент не може да реализира никоя от задачите си “.
Това е неприятно за Щатите и Европа във всички посоки, защото тази обстановка въодушевява други страни да пазят по-активно суверенитета си, противопоставяйки се на отслабващия хегемон и системата налагана деситилетия в последна сметка се разпада все по-бързо и по-бързо. 
Зациклянето на украинското контранастъпление усложнява и  вътрешното  състояние в западните страни, увеличавайки публичното неодобрение от провежданата политика на фона на възходящите проблеми в стопанската система и обществената сфера. Видя се, че западните танкове горят добре, изумени от съветските оръжия в украинските полета и по тази причина броят на искащите, които желаят да си купят западни танкове, видимо понижава.
Изобщо търсенето на крайното решение в тази обстановка става изцяло неизбежно. Бундесверът, откакто трансферира рецензиите към Въоръжените сили на Украйна нанесе предпазен удар. Факт е, че Съединените щати без подозрение ще хвърлят виновността за неуспеха на украинците върху Европа, която ще бъде упрекната, че сякаш малко и зле оказва помощ на Украйна. Е, тук обаче към този момент е подготвен отговорът на европейците - че те нямат нищо общо, а самите украинци са отговорни.
Има още един проблем: всички тези медийни и бюрократични игри сполучливо работеха в един еднополюсен свят, където глобализираните медии, всемогъщата администрация и транснационалният бизнес господстваха, където никакви неточности, неверни калкулации и провали не носят съдбовни последствия за системата и отговорността за техните създатели. Този свят към този момент не съществува. В момента следим мъката му.  Но, съдейки по отчета на Бундесвера, доста хора в Берлин, Вашингтон, Брюксел и други западни столици към момента не схващат това. 
Източник:
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР