Германските служители по сигурността заявиха, че са арестували над 750

...
Германските служители по сигурността заявиха, че са арестували над 750
Коментари Харесай

750 души бяха арестувани в Германия заради незаконни чатове в приложението "ЕнкроЧат"

Германските чиновници по сигурността обявиха, че са арестували над 750 души и са конфискували огромни количества опиати след дешифриране на загадка преписка, реализирана посредством приложението " ЕнкроЧат ", съобщи Ройтерс.

Разследването е почнало през април 2020 година и се основава на данни, получени посредством наблюдаване на връзката сред консуматори на „ ЕнкроЧат “, които са взели участие в противозаконна търговия с опиати.

Немските управляващи, дружно с френски и немски следователи, са съумели да създадат пробив, с помощта на който са следили интензивността на хиляди хора в приложението в продължение на три месеца.

По време на акцията проверяващите са иззели 3,2 тона канабис, към 320 кг синтетични опиати, над 125 000 таблетки екстази, съвсем 400 кг кокаин и 10 кг хероин.

Конфискувани са и 310 оръжия, над 12 200 патрона, както и имущество на стойност 168 милиона евро.

По информация на немските управляващи казусът към момента не е завършен и диалозите не престават да се ревизират.

Какво е „ ЕнкроЧат “?

„ ЕнкроЧат “ е приложение за шифриране на известия, което е основано от датска компания, профилирана в продажбата на телефони, основани особено за технологията за шифриране и предлагаща сигурност и конфиденциалност на нейните консуматори.

Всеки, който е бил подготвен да заплати 1000 евро за специфичен телефон и годишен абонамент от 3000 евро е можел да употребява услугата. Това са създали над 60 000 души по света.

През юни 2020 година обаче приложението беше спряно, а месец по-късно във Англия беше осъществена най-голямата интервенция против проведената престъпност, при която бяха задържани близо 800 души, бяха арестувани над 2 тона опиати, както и милиони английски лири.

До края на предходната година сходни интервенции бяха извършени и в други страни като Швеция и Норвегия, а общият брой на задържаните поради злоупотреби, уговорени посредством „ ЕнкроЧат “, надвиши хиляда.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР