Германските прокурори обявиха, че са арестувани още трима души във

...
Германските прокурори обявиха, че са арестувани още трима души във
Коментари Харесай

Още арести на участници в опита за преврат в Германия

Германските прокурори оповестиха, че са задържани още трима души по отношение на разкрития през декември скрит план за прелом, предава Агенция Франс Прес.

Планът беше осуетен, когато 25 хипотетични заговорници, измежду които самопровъзгласил се принц, някогашен народен представител и някогашни бойци, бяха задържани при обиски в цялата страна.

Последните трима обвинени бяха арестувани в понеделник в провинциите Баден-Вюртемберг и Долна Саксония и са упрекнати в участие в терористична организация, заяви федералната прокуратура.

Заговорниците са се подготвяли да основат мрежа от подобаващи " компании " в цялата страна като част от проектите си за събаряне на страната и са натрупали боеприпас от оръжия.

Длъжностни лица настояват, че хипотетичните заговорници принадлежат към придвижване, известно като " Райхсбургер ", което включва крайнодесни екстремисти, конспиратори и фенове на оръжията.

Те имат вяра в концепцията за продължение на немския Райх или империя отпреди Първата международна война в изискванията на монархия, а няколко групи са оповестили свои лични страни. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР