Германските пощи са продавали дании на свои клиенти на политически

...
Германските пощи са продавали дании на свои клиенти на политически
Коментари Харесай

Германските пощи продавали данни на клиенти на партии

Германските пощи са продавали дании на свои клиенти на политически партии. Това оповестява през днешния ден неделното издание на вестник „ Билд ". От пощите реагираха с изказване, че се придържат към немските закони.

Данни на клиенти са били продавани на партии още от 2005 година, написа вестникът. Преди изборите през 2017 година от тази опция са се възползвали християндемократите и либералите. Двете партии са платили по петцифрени възнаграждения за анализите на данните, събирани от пощата.

И от ХДС, и от СвДП потвърдиха съдействието си с Германските пощи. От немските пощи обясниха, че тази продажба е осъществявана от дъщерната им компания Дойче пост Директ в съответсвие с всички закони.

Германските пощи се управляват непосредствено от федералното бюро за отбрана на данните и постоянно биват проверявани, споделиха още от институцията.

В сходство с разпоредбите те не са продавали данни, съдържащи персонални адреси. Данните представлявали информация и разбор на географски райони, потребителско държание, приходи, банково държание, възраст, пол, фамилна конструкция, владеене на коли и други. Тези данни са анонимни и не съдържат името и точния адрес на притежателя им.

Анализът за политическите партии съдържа и преценка на шанса за гласоподаване с тяхната бюлетина по жилищн ирайони. Става дума за над един милиард информации, отнасящи се до 20 милиона жилищни здания с 34 милиона семейства.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР