Германските политици, включително президентът, канцлерът и премиерът на федералната провинция

...
Германските политици, включително президентът, канцлерът и премиерът на федералната провинция
Коментари Харесай

Щайнмайер е против полово неутралния химн

Германските политици, в това число президентът, канцлерът и министър председателят на федералната провинция Баден-Вюртемберг, подлагат на критика предлагането на Кристин Розе-Мьоринг за смяна на текста на химна.

Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер се разгласи против гендерно неутралните формулировки в формалния химн на Федералната република. Той съобщи това в изявление за вестник „ Саарбрюкер Цайтунг “, оповестено през днешния ден.

„ Не, аз не съм последовател на смяната на текста “, акцентира президентът.

По-рано същата позиция зае и федералната канцлерка Ангела Меркер и министър председателят на федералната провинция Баден Вюртемберг Винфрид Кречман.

„ Този химн е исторически и ние с наслада ще продължим да го изпълняваме и отсега нататък “, сподели Клечман и добави, че не е обожател да се трансформират думите в сгода на гендерната мода и да се трансформират в труднопроизносими словосъчетания.

Дискусията към химна породи откакто отговарящата за равноправието на половете в немското министерство по въпроса на фамилията, възрастните жители, дамите и младежта Кристин Розе-Мьоринг предложи да се размени думата „ родно място “ (das Vaterland) с „ татковина “ (das Heimatland), а думата „ приятелски “ в изречението „ приятелски със сърце и ръка “ ( " brüderlich mit Herz und Hand " ) с „ безстрашно “ ( " couragiert mit Herz und Hand " ).

Кристин Розе-Мьоринг се позоваваше за своята самодейност на опита на Австрия, където от 2012 година едно изречение от химна започнаха да извършват като „ татковина на велики дъщери и синове “ вместо просто „ синове “. През февруари тази година промени в химна направи и Канада. /ДВ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР