Германските медии не спестиха унищожителните си критики след поредния слаб

...
Германските медии не спестиха унищожителните си критики след поредния слаб
Коментари Харесай

Пресата в Германия разкъса от критики Флик и Бундестима

Германските медии не икономисаха унищожителните си рецензии след следващия слаб мач на националния тим нощес. Бундестимът претърпя позорно проваляне с 1:4 от Япония в другарски мач във Волфсбург, като това бе трета поредна загуба за момчетата на Ханзи Флик в контролите, като отборът има единствено едно тъждество в последните си пет срещи. Логично на прицел бе най-много националният селекционер.

“Незабавна разлъка с Флик! ”, приканва най-тиражният таблоид в Германия “Билд ”. “Това бe пореднa вечер, която би трябвало да забравим. Ханзи Флик е най-лошият народен треньор за всички времена. Ето за какво девет месеца преди откриващия мач на домашното ни европейско състезание няма опция на незабавната разлъка. Стига толкоз, господин Флик!

Флик опитва с всичко през тази година. Нито една от концепциите му не проработи на терена. И той лиши сигурността и самочувствието на играчите. За благополучие, като домакини ние автоматизирано се класираме за Евро 2024. В противоположен случай евентуално въобще нямаше да сме там ”, безапелационни са от изданието и оферират за нов селекционер Матиас Замер, защото най-подходящият за поста Юрген Клоп на този стадий няма по какъв начин да поеме националния тим.

“Флик губи последните си причини ”, разяснява и авторитетното списание “Кикер ”. “Германският народен тим претърпява ужасяващ неуспех, който най-сетне би трябвало да отвори очите на виновните лица.

Съмненията, че Ханзи Флик ще успее да направи поврат в оставащите единствено девет месеца до домашния шампионат, надали могат да бъдат по-големи след този срам против Япония. Обрат и промяна на настроението, различен път! Тактическите и кадровите ограничения на Ханси Флик не дадоха резултат. Германският футбол се намира в най-ниската си точка тъкмо преди домашното европейско състезание. Представянето против Япония беше спортна злополука във всяко едно отношение.

На терена още веднъж се появи един тим, който се стараеше, само че още веднъж беше извънредно нежен в отбрана и безпринципен в търсенето на офанзивни решения, изглеждаше все по-несигурен и най-после се разпадна. От друга страна, Япония въплъщаваше тъкмо това, което немският тим не е бил от една година насам: тим, който излъчва самонадеяност и наслада и в който всеки има своя самостоятелна еднаквост ”, разясняват от “Кикер ”. И напомнят, че за последно Германия губи три следващи мача през далечната 1985 година, когато селекционер е Франц Бекенбауер, а отборът отстъпва поредно на Англия, Мексико и Съюз на съветските социалистически републики.

“Националният тим се препъва от един позор в различен! В събота вечерта тимът на Ханзи Флик загуби с 1:4 от Япония и сподели пагубно показване ”, написа Sport1. “Докато елементи от халфовете към момента се опитваха да лимитират вредите, отбраната сподели обилни дефицити. В предни позиции играта на Кай Хавертц беше също толкоз неубедителна. Нико Шлотербек бе безнадежден, а Зюле и Рюдигер имаха огромни проблеми с координацията в отбрана. Емре Джан направи доста неверни пасове, бе променлив в построяването на играта и нерешителен в дриблирането си. Никакъв фактор на сигурност! Серж Гнабри бе цялостен неуспех! Хавертц - никаква опасност за съперника, никаква кретивност, никакво движение ”, гласят част от сериозните мнения.

На този стадий бъдещето на Ханзи Флик остава извънредно неразбираемо, а във вторник следва нов другарски мач - против извънредно мощния тим на Франция.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР