Германските компании ще губят около 9 милиарда евро (11,1 милиарда

...
Германските компании ще губят около 9 милиарда евро (11,1 милиарда
Коментари Харесай

Германските компании ще губят милиарди от Брекзит

Германските компании ще губят към 9 милиарда евро (11,1 милиарда долара) годишно, откакто Англия излезе от Европейския съюз, в случай че търговията продължи съгласно разпоредбите на Световната комерсиална организация (СТО), сочи оповестено през днешния ден изследване, представено от ДПА.

Правилата на СТО значат мита и регулаторни бариери, в това число лицензионни процедури и вероятно дълго очакване на границите, което също е загуба за фирмите, се показва в документа на фирмите Oliver Wyman и Clifford Chance.

Германия ще бъде най-силно наранена измежду страните членки, добавя още отчетът, изключително автомобилният й бизнес, който ще поеме една трета от предстоящата обща загуба за бизнеса от 9 милиарда евро.

Компаниите в целия Европейски Съюз се чака за губят 37 милиарда евро годишно без Англия в блока, до момента в който самата Англия ще понесе удар на стойност 32 милиарда евро, съгласно отчета.

Англия и Европейски Съюз сега се пробват да съгласуват комерсиално съглашение за интервала след излизането от съюза, единствено че настояването на Лондон хем да напусне митническия съюз и единния пазар, хем да има безконтролен достъп до пазари спъва договарянията. Брюксел не вижда по какъв начин това може да стане на процедура.

Всички немски компании би трябвало да се приготвят за несигурни времена, сподели ръководителката на немското поделение на Oliver Wyman Финя Каролин Кюц, като добави, че дребните компании може да бъдат изключително мощно наранени от новите комплицирани връзки.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР