Германските футболни клубове категорично отказват да се присъединят към европейската

...
Германските футболни клубове категорично отказват да се присъединят към европейската
Коментари Харесай

Германските футболни клубове отново отхвърлиха създаването на Супер лига

Германските футболни клубове изрично отхвърлят да се причислят към европейската Супер лига, даже и в новия им формат, оповестиха ръководители, представени от ДПА. 

" Опитът да се сътвори Супер лига се провали преди година и половина. Нашата позиция бе ясна както тогава, по този начин и в този момент ", сподели изпълнителният шеф на Байерн Мюнхен Оливер Кан през " Билд ". Изпълнителният шеф на Борусия Дортмунд Ханс-Йоаким Вацке също разгласи, че тимът не е заинтересуван от надпреварата. " Шампионската лига има безусловно впечатляващ формат, изключително от 2024 година. Чувствам, че УЕФА е в доста положителни ръце, тъй като мислят и за по-малките клубове ", сподели Вацке. 
 Байерн мина като булдозер през Аугсбург по пътя към 1/8-финала за Купата на Германия Байерн мина като булдозер през Аугсбург по пътя към 1/8-финала за Купата на Германия
Той напомни че Шампионската лига от сезона 2024-25 ще е с 36 участника вместо с 32 и с доста повече мачове. Германските клубове не бяха измежду 12-те, които се пробваха да основат Супер лига през април 2021 година. Изпълнителният началник на Ред Бул Лайпциг Оливер Минцлаф разгласи, че позицията на клуба не се е трансформирала. " Обявихме е ясно през април 2021 година, когато имаше изпитание, и отхвърлихме проекта за Супер лига. Нашето мнение не се е трансформирало ", сподели той. Проектът за Супер лига бе препоръчан от Реал Мадрид, Барселона и Ювентус, само че той се провали поради несъгласието на почитатели, клубове и федерации. Девет от 12-те клуба учредители се отдръпнаха часове след оповестяването на плана.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР