Германските бизнесмени изразяват недоволство от намерението на правителството да ограничи

...
Германските бизнесмени изразяват недоволство от намерението на правителството да ограничи
Коментари Харесай

„Ханделсблат“: Германски бизнесмени не искат ограничаване на притока на работна ръка от Западните Балкани

Германските предприемачи показват неодобрение от желанието на държавното управление да ограничи притока на работна ръка от до 25 000 годишно.
Те акцентират, че регламентът за Западните Балкани, който е в действие от януари 2016 година, отвори благоприятни условия за претовареност в за хора от Албания, Босна и Херцеговина, Косово, Северна Македония, Черна гора и Сърбия, като в същото време понижи незаконната имиграция и съставлява сполучлив модел на немската миграционна политика, написа вестникът, съобщи БГНЕС.
Освен това „ “ показва, че „ освен фирмите, само че и немските социалноосигурителни фондове се възползват от спомагателната работна мощ “.
Законопроектът, по който министерствата работят, с цел да ограничи броя на служащите в Западните Балкани до 25 000 годишно, е подложен на доста рецензии.
„ Ханделсблат “ цитира зеления политик Дитер Янеке, който споделя, че това е " неправилен, късоглед и изцяло неправилен сигнал " и прибавя, че съпротивата се образува и в стопанската система, съобщи още организацията.
Ахим Деркс, заместител изпълнителен шеф на Германската комерсиална камара (ГТК), споделя, че след рецесията, когато търсенето на квалифицирани служащи още веднъж се усили, плануваният контингент няма да може да покрие търсенето. Подобна позиция има и Федералната асоциация на немските асоциации на работодателите.
„ Федералното държавно управление обосновава промяната, от една страна, с обстоятелството, че съществуващите регламенти изтичат в края на годината, а въпреки това наблягайки, че огромното търсене на визи съставлява голяма тежест за консулствата в Западните Балкани.
Вместо да дефинират квоти, политиците би трябвало да вкарат по-ефективни визови процедури , съобщи Деркс и добави, че дигитализацията може да помогне доста.
 Време е за нов метод на Европейски Съюз към Западните Балкани Време е за нов метод на Европейски Съюз към Западните Балкани
Връзката на Европейски Съюз със Западните Балкани наподобява се измести в позитивна посока през последните месеци с решението за започване на доста...
Вестникът написа за значим аспект за немската общност, а точно, че „ изследването на специалиста по миграция Херберт Брикер и неговите сътрудници от Института по проучвания на заетостта демонстрира, че страховете от приток на служащи от Западните Балкани не са се осъществили “.
Делът на безработните и получателите на обществена помощ измежду обхванатите от Регламента за Западните Балкани е най-ниският спрямо всички останали групи мигранти..
Повече от половината от трудовата ръка от Западните Балкани (54%) работят като квалифицирани служащи, до момента в който 42% работят като т.нар помощни служащи.
„ Ханделсблат “ показва, че „ в Германия има изключително доста заети от Западните Балкани в строителната промишленост, което е задоволително безапелационно, с цел да се разшири регламента “.
Централната асоциация на немската строителна промишленост пресмята, че към 50 000 строителни служащи от Западните Балкани работят на немски строителни обекти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР