Германски учени са открили маркери, показващи бъдещото развитие на деменция.

...
Германски учени са открили маркери, показващи бъдещото развитие на деменция.
Коментари Харесай

Учени: Възможно е да се предскаже деменция 2 до 5 години преди да се развие

Германски учени са разкрили маркери, показващи бъдещото развиване на деменция.

Изследователи от университетите в Гьотинген и Мюнхен в Германия са разкрили биологични маркери в кръвта, чиито нараснали равнища могат да демонстрират идна деменция. Статията с резултатите от изследването им е в списанието EMBO Molecular Medicine.
 Симптомите при деменция Симптомите при деменция
Симптомите на деменция нормално се демонстрират доста по-рано, само че постоянно не им обръщаме внимание. Според проучване, оповестено в списа...

В опити върху мишки и клетъчни култури, специалистите идентифицираха три микро-РНК, които работят като маркер на умствената работа. Повишените равнища на тези маркери могат да предскажат появяването на деменция две до пет години преди да се развият признаците.

" Когато се появят признаците на деменция, мозъкът към този момент е съществено развален. Необходими са проби, които да се вършат преди началото на болестта и надеждно да правят оценка риска от по-нататъшно развиване на положението ", споделя един от участниците в изследването.

По-рано беше прието, че постоянното недоспиване е обвързвано с нараснал риск от деменция в преклонна възраст.

Деменцията се показва основно в трайно понижаване на когнитивната интензивност и със загуба - в една или друга степен, на предходни познания и на практика умения. Най-често това положение се следи при хора в преклонна възраст.
 Две нови лечения дават вяра на болните от деменция Две нови лечения дават вяра на болните от деменция
Наскоро израелски учени оповестиха, че са потвърдили целебния резултат на кислородната терапия върху деменцията. Лечението на пациенти с вдишва...

Около 10 милиона нови случая на деменция се записват по света всяка година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР