Германски учени посочиха неочевидни фактори, провокиращи развитието на онкологични заболявания.

...
Германски учени посочиха неочевидни фактори, провокиращи развитието на онкологични заболявания.
Коментари Харесай

Назоваха най-неочакваните причини за рак

Германски учени показаха неочевидни фактори, провокиращи развиването на онкологични болести.

Според специалисти от Центъра за проучване на рака (DKFZ) в Германия освен тютюнопушенето, алкохолът и нездравословната храна водят до сходни здравословни проблеми.

Хората, които обичат да стоят наоколо до прозореца в аероплан, са изложени на риск, защото стъклата пропущат до 47% от UVA лъчи, които водят до прибързано стареене на човешката кожа, а това усилва риска от рак на кожата.

До онкологично заболяване може да докара и навика на водачите да се движат с отворен прозорец.

Развитието на рак на белите дробове и пикочния мехур се въздейства от изгорелите газове.

Токсичното мастило върху касовите апарати, отпечатано върху термо хартия с бисфенол А (BPA), избягването на презервативи по време на секс (папилома вирусът визира шийката на матката и може да аргументи рак), както и светлината на екрана на смарт телефона, която лишава тялото от мелатонин, също са рискови.

Освен това специалистите предизвестяват за течности, чиято температура е над + 65 °C. Те повреждат тъканите и клетките на хранопровода, което може да провокира появяването на рак.

Рискът от развиване на рак на черния дроб, устата, гърлото и гърдата се усилва при систематична консумация на алкохол, написа уеб сайтът zdrave.to.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР