Германски учени планират да клонират и след това да развъдят

...
Германски учени планират да клонират и след това да развъдят
Коментари Харесай

Ще отглеждат генетично модифицирани прасета като донори на сърце за хора

Германски учени възнамеряват да клонират и по-късно да развъдят генетично модифицирани свине, които да служат като донори на сърце за хора, осведоми " Гардиън “.

Идеята е въодушевена от версиятa на американското животно, употребявано предишния месец при първата в света трансплантация от прасе на човек.

Екхард Волф, който е академик от университета " Лудвиг-Максимилианс " в Мюнхен, съобщи, че неговият екип има за цел до 2025 година да приготви новия тип за опити с трансплантации.

При първата по рода си интервенция предишния месец екип от Медицинския университет в Мериленд трансплантира сърце от прасе с 10 модификации на неизлечимо болен мъж. Лекарите споделят, че той реагира добре, макар че рисковете от зараза, отменяне на органа или високо кръвно налягане остават.

Волф, който от 20 години изследва трансплантациите от животни на хора, съобщи, че екипът му ще употребява все технологияta за клониране, с цел да сътвори единствено " животни създатели ", от които ще се отглеждат бъдещи генетично идентични генерации.

Първото генно модифицирано потомство свине би трябвало да се роди тази година, а сърцата им ще бъдат тествани при маймуни павиани, преди екипът да изиска утвърждение за клинично изпитване върху хора след две или три години, сподели Улф.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР