Германски секторни асоциации предупредиха днес преди срещата на председателя на

...
Германски секторни асоциации предупредиха днес преди срещата на председателя на
Коментари Харесай

Германски асоциации с предупреждение към САЩ за митата

Германски секторни асоциации предизвестиха през днешния ден преди срещата на ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер с президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, че митата, които Вашингтон наложи или заплашва, че ще наложи, ще навредят на самата Америка, предава БТА, цитирайки Ройтерс.

Позовавайки се на опасения за националната сигурност Вашингтон вкара на 1 юни мита върху стоманата и алуминия, внасяни от Европейски Съюз, Канада и Мексико. Тръмп в този момент заплашва да наложи мита и на колите и автомобилните елементи, внасяни от Европейски Съюз. Юнкер ще разиска търговията с Тръмп на среща в сряда.

" Митата под маската на терзания за националната сигурност би трябвало да бъдат отстранени ", съобщи ръководителят на Германската промишлена асоциация (BDI) Дитер Кемпф. " Юнкер би трябвало да каже на Тръпм, че Съединени американски щати ще си навредят с митата върху колите и автомобилните елементи ", сподели той пред в. " Велт ам зонтаг ". " Германският авто бранш дава работа на над 118 000 души в Съединени американски щати, а 60 % от това, което създават се изнася. Европа не би трябвало да се оставя да бъде изнудвана и би трябвало да наподобява решително в Съединени американски щати ", добави Кемпф.

Германският министър на стопанската система Петер Алтмайер сподели пред пред националното радио " Дойчландфунк " през днешния ден, че се надява да може да се откри решение, задоволително и за двете страни. " За нас това значи, че пазиме отворените пазари и ниските мита ", посочи той. Алтмайер добави, че опцията Съединени американски щати да наложат мита върху вноса на коли е доста сериозна и акцентира, че намаляването на митата в света през последните 40 години и отварянето на пазарите е донесло доста изгоди на жителите.

Представители на Европейски Съюз се пробват да понижат упованията за резултатите от диалозите на Юнкер с Тръмп и отхвърлят догатките, че ръководителят на Европейска комисия може да отиде във Вашингтон с нов проект, с който да бъдат усъвършенствани връзките.

Президентът на Асоциацията на немските търговско-промишлени камари (DIHK) Ерик Швайцер сподели пред " Велт ам зонтаг ", че немската стопанска система от десетилетия разчита на отворените пазари и на устойчива международна комерсиална система, само че по думите му всеки ден немските компании усещат, че трансатлантическият раздор става все по-голям.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР