Германски правителствен говорител отказа да потвърди медийно съобщение, че канцлерът

...
Германски правителствен говорител отказа да потвърди медийно съобщение, че канцлерът
Коментари Харесай

Берлин отказа да потвърди дали Олаф Шолц ще замине за Киев в четвъртък

Германски държавен представител отхвърли да удостовери медийно известие, че канцлерът Олаф Шолц ще замине за Киев в четвъртък дружно с френския президент Еманюел Макрон и италианския министър председател Марио Драги, съобщи Ройтерс. " Все още не удостоверяваме ", сподели представителят.

Онлайн изданието " Фокус " заяви, като се базира на италианския вестник " Стампа ", че тримата европейски водачи ще заминат за украинската столица в четвъртък, съобщи Българска телеграфна агенция.

Първи за желанието на тримата да посетят Киев заяви през вчерашния ден неделното издание на вестник " Билд ". В материала му се отбелязваше, че те считат да създадат това преди срещата на върха на Г-7 в края на юни. За разлика от известието на " Стампа " обаче в това на " Билд " не беше упомената съответна дата.

Шолц, който не е посещавал Киев след началото на войната, беше подложен на критика в чужбина, че е прекомерно внимателен въпроса за снабдяването на Украйна с тежко въоръжение като танкове и гаубици, и беше заставен да се пази от обвиняванията към Берлин, че не сподели водачество.

Във вътрешен проект дейностите на канцлера във връзка с Киев провокираха неодобрение и измежду по-малките му съдружни сътрудници в ръководството - несъгласия, които заплашват западното единение срещу Русия, отбелязва Ройтерс.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР