Германски официални представители днес попариха надеждите, че икономически болезнената частична

...
Германски официални представители днес попариха надеждите, че икономически болезнената частична
Коментари Харесай

Няма шанс скоро да отслабят карантината в Германия

Германски публични представители през днешния ден попариха очакванията, че стопански мъчителната частична карантина ще бъде вдигната бързо в края на ноември, откакто темповете на растеж на инфектираните не престават да се усилват.

Денонощният брой на новозаразените в Германия доближи през днешния ден рекордните 23 542 души, което е с близо 1700 повече по отношение на през вчерашния ден. С това общият брой на инфектираните в страната доближи 751 095, заяви институтът "Роберт Кох ".

"Както вървят нещата сега, не можем да чакаме каквито и да било ограничения да бъдат облекчени в понеделник ", сподели на постоянна конференция представителят на немското държавно управление Щефен Зайберт. Национални водачи и ръководители на провинциите следва да се срещнат в понеделник, с цел да обсъдят дали затварянето през ноември на всички фитнес зали и развлекателни обекти е забавило разпространяването на болестта.

Публикуван през днешния ден отчет на немското министерство на стопанската система показва, че обновената карантина за "прекъсване на веригите ", целяща задоволително закъснение на разпространяването за отбягване на претоварването на лечебните заведения и въвеждането на схеми за следене на контактите, към този момент нанася удар по най-голямата стопанска система в Европа.

Германският здравен министър Йенс Шпан съобщи, че е още доста рано да се каже дали рестрикциите ще би трябвало да бъдат продължени след ноември.

"Всъщност е доста рано да се прави оценка ", сподели министърът пред телевизия А Ер Де и добави: "През идващите няколко дни ще забележим, дали ограниченията водят до същинска смяна ".

Тържествата през зимата като служебните коледни празненства, празнуването на рождени дни и сватби евентуално ще бъдат анулирани, сподели Шпан.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР