Германски фермери започнаха едноседмични национални протести, като блокираха пътища с

...
Германски фермери започнаха едноседмични национални протести, като блокираха пътища с
Коментари Харесай

В Берлин десетки трактори блокираха Бранденбургската врата

Германски фермери започнаха едноседмични национални митинги, като блокираха пътища с трактори в понеделник в отговор на проектите за последователно унищожаване на селскостопанските дотации, до момента в който съдружното държавно управление се бори да оправи финансите си.

Снимки демонстрират колони от трактори и камиони, някои украсени с протестни банери, с надписи: „ Няма фермери, няма храна, няма бъдеще “, по немските пътища при минусови температури преди зазоряване. В Берлин колона от десетки трактори блокира основната алея, водеща към Бранденбургската врата, оповестява Reuters.

В отчетите на полицията се споделя, че пътищата и правите на автомагистралите са били блокирани на голям брой места в цялата страна, причинявайки тапи по време на утринния час пик.

Фермерите се зарекоха да блокират съществени транспортни и логистични пътища за една седмица, заявявайки, че краят на данъчните облекчения ще изгони фермите от бизнеса.

Блокадата съответствува със стачка, свикана от синдиката на машинистите, която ще се организира по-късно тази седмица, като евентуално ще засегне пътищата и железниците в страната от сряда.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР