Германската Зелена партия обяви, че преговорите за тристранна коалиция с

...
Германската Зелена партия обяви, че преговорите за тристранна коалиция с
Коментари Харесай

Зелената партия на Германия: Да започваме с коалиционните преговори

Германската Зелена партия разгласи, че договарянията за тристранна коалиция с консерваторите на канцлера Ангела Меркел и демократичната Свободна демократическа партия би трябвало да стартират , откакто консервативният блок преодоля основно затруднение, уреждайки въпроса с броя на мигрантите, които да се позволяват в страната, оповестява " Ройтерс ".

Християндемократическият съюз (ХДС) на Меркел наподобява отстъпи пред консервативните си баварски съдружници от Християнсоциалния съюз (ХСС) през вчерашния ден, съгласявайки се да слагат горна граница на одобряваните от Германия мигранти годишно по филантропични аргументи, а точно - не повече от към 200 хиляди души годишно .

 ХДС и ХСС се договориха за бежанците, зелените не са съгласни
ХДС и ХСС се договориха за бежанците, зелените не са съгласни

Да не надвишават 200 хиляди души...

Това разчисти пътя за договаряния за съставяне на коалиция " Ямайка ", която до момента не е била тествана на национално ниво, само че е единственият действителен вид след парламентарните избори на 24 септември, след които консерваторите на Меркел останаха най-силният блок, само че са доста надалеч от безспорното болшинство и се нуждаят от съдружни сътрудници. Социалдемократите, които до момента бяха техен съдружен сътрудник, оповестиха, че излизат в съпротива.

Джем Йоздемир, който е съпредседател на Зелената партия, която се застъпва за мигрантите, избегна ясно отменяне на съглашението за мигрантите сред консервативните обединения и по този метод остави вратата отворена за коалиция " Ямайка " - името, произлизащо от черните, зелените и жълтите цветове на партиите (ХДС, Зелената партия и Свободната демократическа партия), които съответстват с тези на знамето на карибската островна страна.

" Любопитен съм да видя по какъв начин ще ни обяснят това ", разяснява Йоздемир за съглашението сред консервативните обединения в изявление за публичната телевизия ZDF.

Зелените отхвърлят слагането на таван за идващите мигранти в Германия, за който от ХСС пледират предвид на притока на над 1 млн. мигранти през 2015 и 2016 година, като множеството от тях влязоха в страната през южната провинция Бавария.

 Германците желаят тристранна коалиция на Меркел, FDP и зелените
Германците желаят тристранна коалиция на Меркел, FDP и зелените

Само 26% от германците желаят " огромната коалиция " сред консерватори и социалдемократи

Въпреки че се чака новопристигналите мигранти през тази година да са надалеч по-малко спрямо предходните две години, въпросът се чака да провокира искри сред ХСС и Зелените по време на договарянията за сформирането на ръководеща коалиция.

Въпреки това Йоздемир прикани консерваторите бързо да поканят свободните демократи и зелените на проучвателни договаряния за съставяне на коалиция, акцентирайки: " Всички ние би трябвало да стартираме в този момент. "

Тогава страните ще схванат дали могат да работят дружно, съобщи той, добавяйки, че всички групи, взимащи присъединяване в съдружните договаряния, ще би трябвало да създадат отстъпки.

" Компромисите постоянно значат, че всеки би трябвало да отстъпи малко ", посочи Йоздемир.

Симоне Петер, различен почитан член на Зелената партия, през вчерашния ден разкритикува съглашението за мигрантите сред консерваторите, акцентирайки, че то безсистемно сплотява дружно бежанските групи и след достигането на лимита то ги опълчва едни на други без причина.

Влиятелният член на ХСС Томас Кройцер акцентира, че ХСС чака контрактуваното с ХДС на Меркел в неделя да бъде записано в съдружното съглашение. Той добави, че може да си показа сюжети, при които може да се наложи промяна на тавана от 200 хиляди мигранти.

Свободните демократите показаха, че компромисът, реализиран сред консерваторите, е подготвил пътя за съдружните договаряния.

Междувременно канцлерът Ангела Меркел разгласи, че съдружните договаряния сред ХДС/ХСС и останалите две партии ще стартират на 18 октомври.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР