Германската прокуратура съобщи, че разследват писма, които съобщават на гласоподавателите,

...
Германската прокуратура съобщи, че разследват писма, които съобщават на гласоподавателите,
Коментари Харесай

Фалшиви писма зоват германци да не гласуват, прокуратурата започна разследване

Германската прокуратура заяви, че проверяват писма, които оповестяват на гласоподавателите, че политическите им желания към този момент са известни от техните послания в обществени мрежи и няма потребност да пускат бюлетина на парламентарните избори в неделя, съобщи Ройтерс. Някои от писмата били с логото на федералната изборна комисия, което значи, че изпращачът може да бъде разгласен във имитация. “Посланията са недодялани и би било изненадващо, в случай че жителите се заловен на въдицата. Въпреки това казусът е отвратителен”, сподели представител на изборната комисия.

Няма информация който може да стои зад менте-кампанията, само че е допустимо тя да е обвързвана със скорошна предизборна смешка в немско списание.
Последни изследвания преди вота демонстрират, че Християндемократическият съюз (ХДС) на канцлера Ангела Меркел води безапелационно с 36% и по всичко проличава, че тя ще получи 4-ти мандат на поста. Втора политическа мощ и евентуален сътрудник за необятна коалиция е Социалдемократическата партия с поддръжка от 23%. На трето място се чака невиждано да се подреди популистката и антимиграционна партия “Алтернатива за Германия” (АзГ) с 11%, следвана от Левицата с 10%.

Очаква се 5-процентната преграда да преминат и демократичните “Свободни демократи” (9%), които също са предстоящ сътрудник на ХДС, както Зелените (6%). Скорошна анкета сподели, че 23% от гласоподавателите биха предпочели коалиция точно сред ХДС и “Свободните демократи”, до момента в който 14% желаят опазване на сегашния съюз с ГСДП. Десет % пък поддържат ляв алианс сред ГСДП, Зелените и Левицата. Публикувано през вчерашния ден изследване сподели, че близо 34% от германците не възнамеряват да гласоподават или към момента не са решили за кого да дадат гласа си, което може да промени везните при крайния резултат. На предишните парламентарни избори през 2013 година 29% от гласоподавателите не отидоха до урните.

Източник: " Труд "
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР