Германската прокуратура разследва изтичане на секретна информация за руски престъпления

...
Германската прокуратура разследва изтичане на секретна информация за руски престъпления
Коментари Харесай

Германия разследва изтичане на секретна информация за кланетата в Буча

Германската прокуратура проверява приключване на секретна информация за съветски закононарушения в Украйна. Това написа немското издание Bild.

Както стана известно на публицисти, при започване на април Германската федерална разследваща работа (BND) организира закрито съвещание, на което участваха 60 депутати от Бундестага и представители на държавното управление. BND даде на участниците в срещата детайлности за убийствата на локалното население в Буча, в частност показа прихванатите радиосъобщения на съветски бойци, доказващи тяхното присъединяване в закононарушенията. Данните обаче бяха поверителни и не подлежаха на обществено обявяване.

Неназовани политици обаче " изпуснаха " получената информация в медиите, прецизира изданието. В резултат на това правоохранителните органи започнаха следствие по съмнение за държавна измяна.

Новинарският портал Pioneer също по този начин заяви, че президентът на Бундестага Бербел Бас е дал позволение за наказателно гонене в четири случая, включващи комисията по защита, и три други, включващи други профилирани парламентарни комисии.

„ Новите и старите депутати би трябвало да са наясно, че издаването на секретна информация не е нормално закононарушение и може да докара до действителни последици “, сподели на собствен ред Мари-Агнес Щрак-Цимерман, ръководител на комисията по защита на Бундестага.

Припомняме, че Германия разгласява цялостен лист на оръжията за Украйна. Киев към този момент получи и продължава да получава оръжие, муниции, гориво, медикаменти, униформи, палатки и цяла полева болница.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР