Германската полиция засили охраната на синагогите в Берлин, Лайпциг, Дрезден,

...
Германската полиция засили охраната на синагогите в Берлин, Лайпциг, Дрезден,
Коментари Харесай

Неизвестен брой нападатели откриха стрелба по синагогата и по турска закусвалня за дюнери в град Хале

Германската полиция ускори защитата на синагогите в Берлин, Лайпциг, Дрезден, Франкфурт на Майн, както и в редица други градове в югозападната част на страната.

Това беше реакцията на управляващите след днешнитe събития в източногерманския град Хале, където  към момента незнаен брой нападатели откриха пукотевица по локалната синагога и по турска сладкарница за дюнери .

Досега е обявено за двама убити при стрелбата в Хале. По-се появи информация и за двама ранени при хипотетичната терористична офанзива, които са настанени в Университетската болница в града, написа vesti.bg.

Според представителя на болничното заведение, представен от ДПА, единият пациент има огнестрелни рани и сега го оперират. Той отхвърли да даде детайлности за самоличността на ранените.

Вестник „ Билд ” заяви, че  един от нападателите в Хале е аварирал с кола, пробвайки се да се скрие .

Според изданието автомобилът (вероятно откраднат) на нападателя се е блъснал в камион на федерално шосе на към 40 км от Хале. На мястото е дошъл полицейски спецотряд, а в багажника на колата е открито оръжие. Шосето е затворено.

Арестуваха обвинен за смъртоносната пукотевица в Германия, заяви Агенция Франс Прес.

Нападателят, който простреля двама души в немския град Хале, е разгласил антисемитски „ манифест “ онлайн преди повече от седмица, оповестиха от групата за наблюдаване СИТЕ и немските медии.

Стрелецът е снимал нападението и е разгласил видео онлайн с тирада на ненавист против евреи.

Рита Кац, шеф на СИТЕ, която наблюдава онлайн интензивността на екстремистките групировки, съобщи в Туитър, че документ, явно манифестът на оръжейника, е излязъл онлайн, показвайки „ фотоси на оръжията и боеприпасите, които е употребявал “.

Той изяснява във видеото също и задачата си - да убие „ анти-белите “, в това число евреи.

" Този документ-манифест, който наподобява е основан преди седмица на 1 октомври, дава още информация какъв брой време е отделил нападателя за обмисляне и подготовка ", сподели тя.

Германският вестник „ Ди Велт “ оповестява, че текстът, дълъг към 10 страници и написан на британски език, съответно загатва проекта за нахлуване на синагогата в Хале по време на Йом Кипур.

Нападението е било излъчено онлайн в продължение на 35 минути в Туитър и е гледано от към 2 200 души, заяви онлайн платформата в смразяващо увещание за офанзивата в джамия в Крайстчърч, Нова Зеландия предишния март, която също беше излъчена онлайн в действително време.

Впоследствие полицията залови обвинен в Хале след престрелка с револвер, в която беше ранен.

Говорителят на немското държавно управление Щефен Зайберт загатна през днешния ден за „ ужасните вести от Хале ”, само че държавни чиновници споделиха, че към този момент не разполагат с информация за нападението, което към този момент беше поето от федералната прокуратура, която се занимава със случаите на тероризъм.

Нападението е осъществено по време на Йом Кипур ( „ Денят на изкуплението “ – най-големия еврейски празник – бел. прев.), твърди Спутник.

От пресцентъра на Министерство на външните работи оповестиха, че  няма данни за потърпевши български граждани  при стрелбата. По информация на посолството ни в Берлин немските управляващи още не са оповестили самоличността на двете жертви, както и претекстовете за закононарушението.

Град Хале е блокиран като жителите му са предизвестени да не напущат домовете си. В ход е полицейска интервенция. Посолството ни в Берлин е по отношение на немските управляващи, следи ситуацията и при нужда е готово да окаже подпомагане.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР