Германската полиция разтури напрегната демонстрация в град Кьолн, след като

...
Германската полиция разтури напрегната демонстрация в град Кьолн, след като
Коментари Харесай

Кьолн на косъм от масова касапница след протест на 15 хиляди кюрди срещу Турция в Сирия

Германската полиция разтури напрегната проява в град Кьолн, откакто към 15 хиляди кюрди заляха улиците, с цел да стачкуват против офанзивата на Турция в Северна Сирия.

От полицията означиха, че са разпръснали демонстрацията поради съществуването на лозунги в тълпата, показващи знаците на Кюрдската работническа партия (ПКК), които са неразрешени в Германия.

Протестът беше проведен от кюрдската асоциация NAV-DEM, считана за близка до неразрешената ПКК, която е включена в черния лист на Анкара и нейните западни съдружници като терористична формация.
" Редица протестиращи държаха неразрешени плакати с лика на Абдула Йоджалан (лежащия в турски затвор водач на ПКК) ", уточни представителят на локалната полиция пред Агенция Франс Прес. Други протестиращи пък са отказали да открият замаскираните си лица, добави той.
Двама души са били задържани по време на демонстрацията, която се организира седмица откакто турски специфични елементи и присъдружните им бойци от Свободната сирийска войска започнаха атака против " Отрядите за национална отбрана " на сирийските кюрди в Северна Сирия.

" Свобода за Кюрдистан " и " Засрами се, Европа! " гласяха някои от лозунгите на протестиращите.

В Германия живеят към 1 млн. кюрди и към 3 млн. души от турски генезис, като управляващите предизвестиха против напрежението сред двете общности.

Неведнъж са избухвали конфликти сред представители на двете общности в Германия.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР