Германската полиция разследва Роджър Уотърс, основател на легендарната група Пинк

...
Германската полиция разследва Роджър Уотърс, основател на легендарната група Пинк
Коментари Харесай

Берлин разследва Роджър Уотърс – облякъл нацистка униформа на концерт

Германската полиция проверява Роджър Уотърс, създател на именитата група Пинк Флойд, откакто се появи с нацистка униформа на концерта си в Берлин, пишат международните медии. Уотърс от години е прочут като антисемит и употребява концертите си, с цел да приказва срещу евреите.

Костюмът на Уотърс е въодушевен от униформите на SS частите на нацистката войска. Той употребява костюма като рецензия на фашизма в „ Стената “.

Разследването в Берлин е ориентирано съответно към костюма на Уотърс, който той носи по време на песента In The Flesh на Пинк Флойд. В „ Стената “ Уотърс се въплъщава в ролята на фашистки деспот.

Снимка: Getty Images

По време на части от концертите в Берлин на 17 и 18 май Уотърс е облечен с черен кожен шлифер с алена лента през ръката. Заобиколен от други мъже, облечени сходно на нацисти, той вади неестествен автомат и се прави, че стреля по публиката.

Уотърс от години носи този костюм по време на осъществяванията си отвън Германия, като назовава осъществяването ирония.

Властите в Берлин би трябвало да дефинират до каква степен униформата показва нацистки изображения и дали това е част от свободата на словото. В Германия проявлението на нацистки знаци като свастики или костюми на SS е нелегално.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР