Германската полиция проведе днес няколко операции срещу предполагаеми ислямисти, съобщиха

...
Германската полиция проведе днес няколко операции срещу предполагаеми ислямисти, съобщиха
Коментари Харесай

Предполагаеми екстремисти от 23 до 28 години подготвяли атентат в Берлин

Германската полиция организира през днешния ден няколко интервенции против хипотетични ислямисти, оповестиха от прокуратурата в Берлин.

При интервенциите няма задържани. Извършени са обиски, които " засегнаха хора от чеченски генезис ", свързани " с ислямистки среди ", обвинени в подготовка на терористични актове, заяви прокуратурата в туитър. При интервенциите, които имаха за цел " изясняване на претекстовете " на обвинените, проверяващите са иззели пари в брой, хладни оръжия и компютри.

Въпреки това досега не е открито да има съответна заплаха от атентат, обявиха управляващите, които не прецизираха дали обвинените са били заварени на място при интервенциите. Това съобщи Франс прес.

Заподозрените са на възраст от 23 до 28 години и се допуска, че са подготвяли осъществяването на атентат с ислямистки подбуди.

Според " Шпигел " обвинените са възнамерявали офанзива против синагога в Берлин. Полицията е намерила фотоси и на други евентуални цели в претърсените жилища, написа Българска телеграфна агенция.

Обиските бяха осъществени в столицата Берлин и в провинциите Бранденбург, Тюрингия и Северен Рейн-Вестфалия. В тях участваха общо 180 чиновници на силите за сигурност.

Германските управляващи са нащрек за опасността от ислямистки набези след офанзивата с камион против коледния базар в Берлин през декември 2016 година, при която бяха убити 12 души, отбелязва Франс прес. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР