Германската полиция потвърди днес, че е задържала заподозрян от България

...
Германската полиция потвърди днес, че е задържала заподозрян от България
Коментари Харесай

Германската полиция потвърди ареста на убиеца на Виктория, евролидери ни засипаха с похвали

Германската полиция удостовери през днешния ден, че е задържала обвинен от България по отношение на убийството на българската телевизионна журналистка Виктория Маринова. Заподозреният е арестуван в град Щаде в Северна Германия късно нощес, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Прокуратурата в град Целе, също в северната провинция Долна Саксония, съобщи, че ревизира изискванията, изисквани за екстрадиция в България, и е внесла искане в районен съд за публична заповед за арест. Според немските управляващи обвиненият е на 20 години. Българското министерство на вътрешните работи бе съобщило, че той е на 21 години, отбелязва ДПА.

По-рано през днешния ден Министерство на вътрешните работи заяви, че ДНК разбор потвърждава, че арестуваният в Германия мъж е причинител на убийството и че то е било непринудено за обезчестяване.

Премиерът Бойко Борисов изрече признателност и на трите немски федерални провинции и на техните ръководители, които са се присъединили в следствието и посочи, че хипотетичният причинител е променял адресите си. Той ще бъде разпитан от немски съд, сподели Борисов и съобщи, че съответно ще бъде предоставена цялата ДНК информация.

Премиерът се вбеси на реакциите у нас и по света, които *очернили страната ни по жесток и гнусен метод ".

Поздравленията не закъсняха

Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни поздрави българските управляващи за залавянето на обвинен за убийството на телевизионната водеща Виктория Маринова.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР