Германската марка Mercedes-Benz представи първия изцяло електрически луксозен седан, наречен

...
Германската марка Mercedes-Benz представи първия изцяло електрически луксозен седан, наречен
Коментари Харесай

Новият Mercedes-Benz EQS изминава до 770 километра на ток

Германската марка Mercedes-Benz показа първия напълно електрически първокласен седан, наименуван EQS. Това е и първият модел, който е основан на новата модулна архитектура за първокласни и бизнес клас електрически коли на Mercedes-Benz. Премиерно на пазара ще бъдат показани моделите EQS 450+ с мощ 245 кВт (333 к.с.) и задно предаване, както и EQS 580 4MATIC с мощ 385 кВт (524 к.с.) и двойно предаване 4MATIC. У нас премиерата на модела ще се състои през есента в комерсиалните обекти на генералния дистрибутор на марката в страната „ Силвър Стар”.



Новият Mercedes-Benz EQS разполага с самостоятелен електрически пробег до 770 километра съгласно цикъла WLTP и голяма мощ до 385 кВт (524 к.с.). Силовото предаване на EQS дава отговор на всички упования за напредничав седан в сегмента на S-класата.

Планира се и спортна версия с мощ от впечатляващите 560 кВт (761 к.с.). Всички модификации на EQS имат електрическо силово предаване на задния мост, а моделите със система за задвижване на четирите кола 4MATIC имат такова и на предния мост.



Новият Mercedes-Benz EQS бележи начало на потреблението на ново потомство акумулатори със доста по-висока компактност на силата. По-голямата от двете акумулатори има използваемо енергийно наличие от 107,8 кВтч. Това е с към 26% повече от кросоувъра EQC 400 4MATIC. Иновативният програмен продукт за ръководство на акумулатори е лична разработка на концерна и разрешава актуализации от разстояние.

Новият Mercedes-Benz EQS може да се зарежда с мощ до 200 кВт на бързи станции за зареждане с непрекъснат ток. Зарядът за изминаване на още 300 км съгласно WLTP се зарежда единствено за 15 минути. Новият EQS може да бъде зареден комфортно с мощ до 22 кВт с изменчив ток, употребявайки бордовото зарядно устройство вкъщи или на публичните станции.



Електрическият Mercedes-Benz EQS е първият модел на марката, който предлага опция за активиране на изцяло нови функционалности посредством актуализации от разстояние в доста функционални области. След първичната настройка на новия автомобил, някои от характерностите на EQS могат да бъдат приспособени съгласно персоналните желания.

Стандартното ръководство на задната ос е с ъгъл на завиване до 4,5 градуса и по този начин способства за комфортното и динамично показване на EQS. То може да бъде увеличено до 10 градуса, като се поръча в допълнение или се задейства от разстояние. Това разрешава радиус на завоя от 10,9 метра, което се равнява на този при стилен автомобил.



Интелигентната навигация може да възнамерява най-бързия и комфортен маршрут, както и спиранията за зареждане, въз основа на голям брой фактори и да реагира динамично на тапи или смяна в стила на шофиране да вземем за пример. Нова функционалност за Mercedes-Benz EQS е визуализирането в мултимедийната система с изкуствен интелект MBUX, което демонстрира дали наличният потенциал на батерията е задоволителен, с цел да се доближи без презареждане до крайната точка на пътешестване.



В взаимозависимост от оборудването, новият Mercedes-Benz EQS разполага с до 350 датчика, които регистрират дистанцията, скоростта и ускорението, осветеността, преваляванията и температурите, заетостта на седалките, както и мигване на очите на лидера. Тази информация се обработва на база логаритми, с цел да се вземат решения със светкавична скорост. Това може да се каже е мозъкът на автомобила. Така новия EQS може да разшири своите благоприятни условия въз основа на нови прекарвания, тъй като автомобилът е кадърен да се самообучава, с помощта на изкуствения разсъдък.



В интериора на новия Mercedes-Benz EQS е настъпила същинска гражданска война. Пред лидера и пасажера се намира голям закривен екранен модул на мултимедийната система MBUX. Този огромен сензорен панел е ситуиран от едната колона до другата. Състои се от три екрана - за лидера и пасажера с диагонал от 12,3 инча, и 17,7-инчов в центъра, които стоят под покривно стъкло и наподобява, че се сливат в един голям екран.



Благодарение на вградения програмен продукт, мултимедийната система с изкуствен интелект MBUX се приспособява изцяло към своя консуматор и прави лични оферти за голям брой функционалности на информация, комфорт и ръководство. Най-важните приложения постоянно се оферират като пръв достъп в зрителното поле.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР