Германската компания за спортни стоки Adidas допълнително понижи прогнозата си

...
Германската компания за спортни стоки Adidas допълнително понижи прогнозата си
Коментари Харесай

Adidas предупреди за удар по печалбата след прекратяването на партньорството с Кание Уест

Германската компания за спортни артикули Adidas в допълнение намали прогнозата си за облага през 2022 година след разбор на въздействието от прекратяването на партньорството си с рапъра Йе, който до неотдавна бе прочут като Канеи Уест, както и на слабото търсене в Китай, съобщи Ройтерс.

Сега Adidas предвижда чиста облага от продължаващите интервенции от към 250 млн. евро, което е забележителен спад по отношение на задачата от към 500 млн. евро, сложена на 20 октомври.

Компанията чака нейните неутрални по отношение на валутата доходи да набъбнат с невисок едноцифрен ритъм през 2022 година Прогнозата и е за действен марж от към 2,5%, вместо предстоящите преди 4%.

Акциите на Adidas паднаха с 2,8% след оповестяването на тези прогнози, като анализаторите на Credit Suisse означиха и бъдещи провокации пред компанията като повишен инвентар, утежняване на инерцията на марката, нараснала конкуренция в Китай, дълги периоди за доставка на спортни артикули и загуба на марката Yeezy на Йе.

С тези провокации ще би трябвало да се оправи новия основен изпълнителен шеф на компанията Бьорн Гулден, който ще размени  Каспер Рорстед от 1 януари. Гуден беше началник на Puma.

За третото тримесечие компанията регистрира оперативна облага от 564 млн. евро, до момента в който чистата облага от продължаващите интервенции падна до 66 млн. евро спрямо 479 млн. през същия интервал на предходната година.

Adidas регистрира 27% спад в междуфирмените доходи на китайския пазар през третото тримесечие, акцентирайки непрекъснатите провокации на този пазар, подбудени от ограниченията против Коронавирус.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР