Германската компания Siemens Mobility подписа договор с египетските власти за

...
Германската компания Siemens Mobility подписа договор с египетските власти за
Коментари Харесай

Сименс“ изгражда в Египет 6-ата по големина скоростна жп мрежа

Германската компания Siemens Mobility подписа контракт с египетските управляващи за основаване на високоскоростна железопътна система в страната, която ще свърже 60 града и ще стане шестата по величина в света.

Договорът за 8,1 милиарда евро включва към 2000 километра високоскоростен ж.п. път, влакове и 15-годишно съглашение за поддръжка, се споделя в изказване на Siemens.

Компанията разгласи, че ще достави 41 високоскоростни влака, 94 районни влака и 41 товарни локомотива за страната.

Договорът също по този начин планува построяването на осем железопътни гари и тяхната поддръжка.

Като част от плана Siemens ще сътвори до 40 000 работни места в северно-африканската страна.

Германската компания подписа контракт с Египет за създаване на първата жп линия на стойност 2,7 милиарда евро още на 1 септември 2021 година

„ С нашата най-нова технология, създадена за преносим състав, сигнализация и поддръжка, Египет ще има шестата по величина и напреднала високоскоростна железопътна мрежа в света “, сподели Роланд Буш, основен изпълнителен шеф на Siemens AG, на церемонията по сключване на контракта.

Това е най-голямата поръчка в историята на Siemens, означи още Роланд Буш.

Siemens Mobility работи по този мега план с египетските строителни компании Orascom Construction и The Arab Contractors. Делът на дъщерното сдружение на Siemens в плана е 8,1 милиарда евро, което включва първичен контракт от 2,7 милиарда евро за първата линия, подписан през 2021 година

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР