Денят, в който страхът, злобата, двуличието, омразата, човешката апатия, алчността

...
Денят, в който страхът, злобата, двуличието, омразата, човешката апатия, алчността
Коментари Харесай

Денят, в който страхът и омразата побеждават, е Разпети Петък. Но, както става ясно – временно

Денят, в който страхът, злобата, двуличието, омразата, човешката незаинтересованост, алчността и политиката побеждават, е Разпети Петък. Но, както излиза наяве от последвалите събития – краткотрайно.  

Говоря за историята в Евангелията. Двуличието, омразата на тълпата (от „ Осанна “ до „ Разпни го! “), алчността на фарисеите, политиката на Пилат…

Но след това нещата се трансформират. 

Винаги е най-тъмно преди зазоряване. 

Намираме се на доста тъмно място, а клоуните превзеха цирка. Но, нали казахме, постоянно е най-тъмно преди зазоряване. Зората предшества изгрева. Идва нов ден. 

Европа и светът са може би на прага на две, опитващи се да се слеят в една, войни. Което би означавало световен спор. Кой знае…? Важното е, че към момента сме тук и сме живи и можем да създадем по този начин, че мрачният сюжет да си остане единствено предполагаем. 

Именно тъй като е  много мрачно и ужасно, в този момент си личи кой какъв брой коства. Едни подават ръка, с цел да оказват помощ, други подават ръка, с цел да „ вземат, или с цел да си вършат реклама, трети пък подават ръка, с цел да ударят. Чакат ни избори и в този момент е цялостно с подправени „ спасители “, които първо ни основават проблеми, а след това се преструват, че могат да ги решат. За да ги настаним на комфортните кресла на властта. 

Едни се стараят да успокояват и дават кураж, други – желаят да крещят и да всяват суматоха, с цел да си създадат реклама. Винаги ги е имало, постоянно ще ги има. Но това, което не са планували е, че човечеството и народите постоянно излизат от рецесиите изменени и огромна част от нас ще са загърбили дребнавостта и злобата, на която те по този начин разчитат. Те са динозаври. Шумни, само че на изгубване. От нас зависи. Сега  е моментът да гледате с необятно отворени очи и да слушате деликатно кой какво прави. За да можете да прецените, когато всичко това свърши, кого да изхвърлите от живота си, от кого да се отървете, с цел да пристигна изгревът. 

И, в случай че сме научили нещо от хилядите години цивилизация, то е, че сложните времена раждат мощни хора. 

Прекалено дълго време на всякакви хора им беше прекомерно елементарно и те се трансфораха в лигльовци, егоисти и самовлюбени нарциси. И когато стана ужасно, и когато стана тъмно, видяха, че хората към този момент не ги бръснат за пет пари и не са такива престижи и водачи, за каквито се мислеха. И започнаха да заплашват и да наскърбяват, да викат. Извадиха всички кални номера от торбата с триковете. И се молят да сме не запомнили, че към този момент са ги употребявали. 

Защото прекомерно дълго живяхме в „ лукса “ това или това „ да не ни интересува “ и „ да не ни пука “, и стигнахме до тук. По избори вървим за гъби. 

Но не може да вали вечно. След злото хората виждат, че е можело да бъде избегнато и виждат КАК е можело да бъде избегнато. След войната виждат какво е трябвало да се направи, с цел да я няма, и го вършат. В Европа към момента има мир, откакто беше опустошена от най-страшната война, водена в миналото – Втората международна. И, колкото и да се пробват външните сили да трансформират това, в Европа ще има мир! Въпросът е на каква цена. И какъв брой още време ще има търгаши, които да натрупат политически дивиденти на гърба на страха или на гърба на отрицанието. 

Досега хората бяха апатични и на апелите на обособени единици – махваха с ръка: „ Това не ме визира “. Сега към този момент ги визира. Собствените им животи са на карта. Било методът им на живот, било чисто физическото им оцеляване. 

Досега живееха в „ лукса “ това или това „ да не ги интересува “. Дните на този разкош свършиха. Вече не могат да си фантазират, че това или това не ги визира, че не зависи от тях или че ще се движи и случва със или без тях. Свърши се. Колко дълго време ще продължава мракът в този момент зависи от това какъв брой дълго още обособените хора ще се пробват да си държат главата в пясъка. Не може да е постоянно. 

___________________

Този коментар показва персоналното мнение на създателя
и може да не съответствува с позициите на редакцията на Novini.bg.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР