Германската компания SAP, един от най-големите разработчици на софтуер в

...
Германската компания SAP, един от най-големите разработчици на софтуер в
Коментари Харесай

SAP не успява да закрие бизнеса си в Русия, защото никой не го купува

Германската компания SAP, един от най-големите разработчици на програмен продукт в света, няма да може да приключи активността си в Русия до края на 2022 година, защото към момента не е намерила покупател за локалното си поделение. Освен това SAP продължава да има годишни контракти за техническа поддръжка на бизнес клиенти в страната. Това заяви осведомителна организация Ройтерс, базирайки се на свои осведомени източници.

Припомняме, че немската компания разгласи желанието си да напусне съветския пазар още през април тази година, като се причисли към редица други разработчици на програмен продукт като Oracle и Salesforce. През юли финансовият шеф на SAP Лука Мучич съобщи, че компанията ще приключи процеса на разпродажба на бизнеса до края на годината и ще може да продаде съветски активи за 350 млн. евро.
-->
Въпреки че SAP затвори центровете си за данни и ограничи активността си в облака в Русия, компанията продължава да има контракти за поддръжка за бизнес клиенти в страната, които би трябвало да извършва до приключването им. Компанията може да се сблъска с избрани правни проблеми, в случай че съществуващите контракти не бъдат изпълнени.

Въпреки компликациите компанията удостовери желанието си да напусне съветския пазар допустимо най-скоро. Според наличните данни личният състав на локалното поделение на SAP е бил доста понижен. Ако по-рано в компанията са работили към 1250 души, в края на годината ще останат по-малко от 100 чиновници. Също по този начин се отбелязва, че SAP към този момент е спряла да дава услуги за техническа поддръжка на съветски компании, които са включени в листата със наказания на западните страни.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР