Германската компания Профайн Енерджи ГмбХ официално потвърди своя интерес за

...
Германската компания Профайн Енерджи ГмбХ официално потвърди своя интерес за
Коментари Харесай

Германска компания иска да строи плаващ соларен парк за 1 млрд. лева на територията на язовир Огоста

Германската компания " Профайн Енерджи ГмбХ " публично удостовери своя интерес за огромна инвестиция в изграждането на плаващ слънчев парк в Северозападна България. Това оповестиха от Министерството на стопанската система, след среща между собственика на немската компания доктор Петер Мросик, отрасловия министър Никола Стоянов и изпълнителния шеф на " Държавната консолидационна компания " ЕАД Венцислав Димитров. 

Подписан бил и протокол за желание, който удостоверява капиталовия интерес от страна на частната компания за инвестиция - на територията на язовир " Огоста ". 

Към този миг желанието за инвестиция включва повсеместен ремонт и възобновяване на язовирната стена на язовир Огоста и създаване на плаваща слънчева електроцентрала с потенциал в границите на 500 ÷ 1500 mWp, осигурявайки следваща дълготрайна употреба, поддръжка и сигурност на язовира и слънчевата електроцентрала. Предвижданията са инвестицията да надвиши 1 милиарда евро, а вложителят се ангажира да употребява български реализатори за реализацията на огромния план.
 Министерство на стопанската система: Германска компания обмисля инвестиция от 1 милиард евро във фотоволтаици в Северозападна България
Министерство на стопанската система: Германска компания обмисля инвестиция от 1 милиард евро във фотоволтаици в Северозападна България

В ход е учредяването по българското законодателство на дъщерно сдружение на немската компания

Министър Стоянов подчерта, че все още всичко е в начална фаза, само че с днешното документално желание се започва и процеса по изследване на всички законови и административни процедури за реализацията на огромната инвестиция. Важно е да отбележим, че документът не поражда каквито и да било отговорности за страната.

През тази година " Profine Group " и " Wirth Group " основаха взаимен снабдител на енергийни услуги " Profine Energy GmbH ", основан във Waghäusel, Германия. " Profine Group ", под марките KBE, KÖMMERLING и TROCAL създават PVC профили за прозорци и жилищни порти, ролетни системи и PVC плоскости. Консолидираният оборот на компанията е над 900 милиона евро, а индустриалният потенциал е почти 450 000 тона профили годишно. Отделно " Profine Group " има над 3000 чиновници в 29 обекта в 23 страни, чийто общ оборот надвишава 1 милиарда евро.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР