Германската канцлерка Ангела Меркел днес отново се обяви против временния

...
Германската канцлерка Ангела Меркел днес отново се обяви против временния
Коментари Харесай

Берлин продължава да е против отпадането на патентите за ваксините срещу Covid

Германската канцлерка Ангела Меркел през днешния ден още веднъж се разгласи срещу краткотрайния отвод от патентите за ваксини против коронавирус, съобщи ДПА.

В тирада в Бундестага в навечерието на срещата на европейските водачи в Брюксел Меркел посочи, че поддържа увеличението на производството на ваксини за по-бедните страни посредством подписване на повече лицензионни съглашения.

" И назад, считам, че постигнатото по политически път прекратяване на патентната отбрана е неправилен път ", безапелационна бе Меркел. Разработването на ваксини ще успее единствено в случай че отбраната на правата на интелектуална благосъстоятелност не бъде прекратена, сподели немската лидерка.

След изборите тази есен Меркел ще се отдръпна от политиката след 16 години на власт.

Следващия месец тя ще се срещне във Вашингтон с американския президент Джо Байдън. Днешната ѝ тирада пред Бундестага е илюстрация на разликите сред Германия и Съединените щати по въпроса с патентната отбрана. Вашингтон предложи краткотраен отвод от патентните права на производителите на ваксини против коронавирус, с цел да може да се усили производството на ваксини за по-бедните страни. Англия и Европейската комисия също се оповестиха срещу преустановяването на патентната отбрана.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР