Германската индустриална федерация (BDI) заяви в свой доклад в четвъртък,

...
Германската индустриална федерация (BDI) заяви в свой доклад в четвъртък,
Коментари Харесай

Германската индустриална федерация очаква растеж с 3,5% на БВП през 2022 г.



Германската индустриална федерация (BDI) съобщи в собствен отчет в четвъртък, че чака стопанската система на страната да нарасне с към 3,5% през 2022 година, откакто Брутният вътрешен продукт на Германия е повишен с 2,5% през 2021 година

В отчета се отбелязва, че промишлеността продължава да бъде наранена от спирания във веригите на доставки. " Регистри за поръчки са запълнени, само че производството не е в крайник с търсенето. Свързаните с пандемията ограничавания и проблемите в доставките засягат огромни елементи от стопанската система ", съобщи президентът на BDI Зигфрид Русвурм.

" Тези проблеми ще забавят основаването на индустриална стойност през 2021 и 2022 година с повече от 50 милиарда евро през всяка една от двете години ", добави той.

Въпреки това BDI чака нарастване на индустриалното произвеждане с към 4,5% тази година. Това значи, че равнището на произвеждане през 2022 година към момента ще е с към 6% под това от 2018 година Германският експорт евентуално ще се усили с 4% през тази година спрямо миналата, което обаче би било на половина по-малко от предходната година.

Зигфрид Русвурм също по този начин предизвести, че разновидността Омикрон на Covid-19 съставлява риск за икономическото възобновяване и прикани за " по-надеждни " и навременни данни от страна на здравните управляващи, потвърждавайки, че това ще помогне за по-бързото преустановяване на пандемията.

Той предизвести, че стопанската система може да бъде изправена пред " още една година на прекъсване и потегляне ". Индустрията е изправена пред големи разстройства в световни вериги на доставки. Много компании в автомобилната, електрическата и машиностроителната индустрия пострадаха от усложнения при доставките.

" Въпреки цялостните регистри за поръчки, изчезналите микрочипове, съставни елементи и първични материали ще повлияят на производството за дълго време напред ", уточни шефът на BDI.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР