Германската футболна легенда Лотар Матеус, който бе селекционер на националния

...
Германската футболна легенда Лотар Матеус, който бе селекционер на националния
Коментари Харесай

Лотар Матеус прекрати треньорската си кариера

Германската футболна легенда Лотар Матеус, който бе селекционер на националния тим на България, разгласи края на треньорската си кариера.

" Не, това в действителност е завършило ", отговори Матеус в изявление за " Кикер " на въпрос дали желае да бъде футболен треньор.

" Наслаждавам се на независимостта си, на това, че не съм чиновник на някой клуб ", добави 61-годишният германецът, който в последните години работи като специалист и коментатор за малките екрани Sky и RTL.

Световният първенец от 1990 година не се наскърбява от това, че не е член на работната група от някогашни футболисти към Германската футболна федерация, която сега търси заместител на напусналия шеф на националните тимове Оливер Бирхоф.,

" Позиционирах се ясно. Нямам това време, тъй като имам други професионални задължения. С моята експертна работа щях да имам проблеми в националния тим. И ми харесва да работя за малките екрани ", споделя още Лотар Матеус, който не е работил като треньор след края на опита си в България през 2011 година.

Матеус е бил още треньор на Рапид Виена, Партизан Белград, Атлетико Паранензе, Макаби Нетаня, помощник в Ред Бул Залцбург, както и селекционер на националния тим на Унгария.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР