Германската футболна федерация предприе промени след провала на Бундестима на

...
Германската футболна федерация предприе промени след провала на Бундестима на
Коментари Харесай

Двама бивши футболисти и един мениджър, в битка за спортен директор на Бундестима

Германската футболна федерация предприе промени след неуспеха на Бундестима на Световното състезание по футбол в Катар.

Германия по този начин и не съумя да си проправи път към директните елиминации, откакто в груповата фаза записва шокираща загуба от Япония с 1:2, тъждество с Испания 1:1 и единствено една победа с 4:2 над Коста Рика.

Точно 18 месеца преди Европейското състезание по футбол през 2024 година, на което точно Германия ще бъде хазаин, заемалият до в този момент поста управител на отбора Оливер Бирхоф се отдръпна.



Според медиите в Германия обаче, макар, че Бирхоф съзнавал, че е част от хората, които би трябвало да поемат отговорност за представянето на мандщафта, не е желал да се отдръпна, само че е бил учтиво посъветван да го направи, с цел да не се стига до неговото уволняване. В последна сметка Бирхов е решил да постъпи почтено и самичък да напусне, като разгласява и малко известие, в което се споделя:

" Футболът беляза живота ми и продължаваме дружно. Беше чест за мен да мога да работя толкоз дълго за немския футбол. Освобождавам пътя за нови лица и нови решения ".

Така немската футболна федерация стартира да търси новата мощна фигура, която да поеме функционалностите на напусналия състезателен шеф.

В същото време новоизбраният претендент, ще би трябвало да бъде дясна ръка на 62-годишният шеф на Националните тимове в Германския футбол и огромна легенда, Руди Фьолер, както и сегашния народен селекционер Ханзи Флик, който резервира поста си след мондиала.

Той ще би трябвало да работи за мощно показване и по опция продобиване на домашното европейско състезание през 2024 година.

Освен това, една от главните задания на бъдещия състезателен шеф ще бъде да създаде обстоен и сполучлив проект за развиване на селектираните играчи от младежката академия, които да дадат основата на един нов и подмладен Германски народен обор.

Кои обаче са главните претенденти да наследят поста на Оливер Бирхоф?



Сами Кедира е на 35 години и е считан за огромният любимец, който би трябвало да свърши поставената пред него огромна задача и освен поради извоюваната международна купа през 2014 година. Според хора от футболната федерация на Германия, неговите преимущества са, че постоянно е бил водач и то в някои от най-големите клубове - Реал Мадрид и Ювентус. Бившият национал, който за последно игра в Херта Берлин, а последния му мач бе против Хофенхайм съобщи, че решението му е било мъчно, само че вярно и разгласи, че обмисля малко да се дистанцира от футбола, само че въпреки всичко фантазията му е да остане под някаква форма в обичаната игра.

В момента, Сами Кедира натрупа опит като съветник в родния си клуб Щутгарт, с концепцията да се усъвършенства в ръководство на процесите както във футболен клуб, по този начин и да придобие чувство за това по какъв начин се ръководят процесите във футбола като цяло.

Вторият претендент, също огромно име в гермаския футбол е Пер Мертесакер.

Той е на 38 години и също както Сами Кедира е притежател на Световната купа през 2014 година, а в този момент един от любимците на почитателите на Арсенал.

От 2018 година е началник на академията точно на британския гранд и даже за малко беше помощник-треньор на тима от Висшата лига. Счита се, че неговото преимущество пред кандидатурата на Кедира е в това, че има по-голям опит в работата с младите гении.



Третият претендент чието име се тиражира е това на Оливер Рунерт.

Той е 51-годишен и е някогашен началник на Шалке Кнапеншмиеде, а в този момент и сполучлив управител в Юнион Берлин.

За него се споделя, че има извънредно добър усет за намирането на гении, а работата му е в основата на сериозните триумфи на клуба. В момента отборът е трети в немската Бундеслига, единствено на пет точки зад водачите Байерн Мюнхен и Борусия Дортмунд.

Освен това берлинчани жънат към този момент съществени триумфи и на интернационалната сцена, като отборът играе в Лига Европа и се класира до 1/16 -финалите, където ще срещне белгийската сензация Юнион Сен Жилоа.

Много забавно е и това, че Рунерт е много деен и в политиката, където демонстрира изключителни лидерски качества като основната водеща мощ на парламентарната Лява партия в градския съвет на Изерлон.

И по този начин, всеки от спряганите претенденти има своите преимущества, а кой ще бъде предпочетен за поста състезателен шеф на Бундестима следва да разберем. Не е изключено несъмнено и появяването на други мощни кандидатури, само че към този миг това са посочените за любимци за поста.

Автор: Росен Станчев

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР