Германската Федерална служба за надзор на финансовите услуги призова Deutsche

...
Германската Федерална служба за надзор на финансовите услуги призова Deutsche
Коментари Харесай

Засилват контрола върху Дойче банк за пране на пари

Германската Федерална работа за контрол на финансовите услуги прикани Deutsche Bank в понеделник да ускори битката си против прането на пари и за пръв път употребява властта си да сложи инспектор в най-голямата банка на страната.


Базираната в Франкфурт Федерална работа за контрол на финансовите услуги BaFin " подреди на Deutsche Bank да предприеме ограничения за вътрешна сигурност и да съблюдава общото обвързване за полагане на грижи за попречване на изпирането на пари и финансирането на тероризма ", се споделя в изказване на организацията.

В ход, който в никакъв случай до момента не е виждал, BaFin ще внедри и " специфичен комисар " в банката, който да оцени и рапортува за напредъка на банката.

 Съединени американски щати глобиха Дойче банк с 41 милиона $ за слаб надзор на прането на пари Съединени американски щати глобиха Дойче банк с 41 милиона $ за слаб надзор на прането на пари
Управлението за федерален запас (УФР) на Съединени американски щати разгласи, че глобява Дойче банк (Deutsche Bank) с 41 милиона $ поради пропуски в контрола върху пранет...

" Ние сме съгласни с BaFin, че би трябвало да подобрим тези процеси в корпоративната и капиталова банка ", съобщи представител на Deutsche Bank пред Агенция Франс Прес.

Той добави, че банката ще работи, с цел да извърши отговорностите си, с управляващите и инспекторите от KPMG, които BaFin избраха за комисари.

През януари 2017 година Deutsche Bank трябваше да заплати санкция от съвсем 630 милиона $ след следствие от страна на английските и американските управляващи за изпиране на пари, произхождащи от Русия.

Скоро по-късно американският Федерален запас подреди още една санкция от 41 млн. $ за пропуски в банковия контрол за пране на пари.

Американски сенатори също по този начин изискват информация за връзките на Deutsche Bank с президента Доналд Тръмп и каквито и да било финансови връзки, които той би могъл да има с съветски лица.

Прането на съветски пари се върна на заглавията през последните седмици, откакто най-голямата датска банка Danske Bank призна, че подозрителни покупко-продажби за десетки милиарди евро минават през нейния клон в Естония, множеството от които са Русия.
 "Дойче банк " се провали на стрес теста на Федералния запас
Американското поделение на "Дойче Банк " се провали на втория стадий от годишния стрес тест, провеждан от Федералния запас.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР