Германска бизнес асоциация ще настоява за ответни мерки срещу намеренията

...
Германска бизнес асоциация ще настоява за ответни мерки срещу намеренията
Коментари Харесай

Германски компании ще предприемат ответни мерки срещу американските санкции за „Северен поток 2“

Германска бизнес асоциация ще упорства за ответни ограничения против желанията за американски наказания за газопреносния план „ Северен поток 2 “. Това съобщи в изявление ръководителят на асоциацията Михаел Хармс, представен от Българска телеграфна агенция. Организацията Ost-Ausshuss Osteuropaverein съставлява ползите на над 350 немски компании, които имат бизнес връзки в 37 страни в Югоизточна Европа и страните от някогашния Съветски съюз.  Част от сдруженията са показани във водещия показател на немската борса DAX.

“Досега непрестанно избягвахме твърди ответни ограничения против Съединени американски щати, тъй като не желаеме да се озовем в спиралата на глобите. Сега гледаме на това по различен метод, сподели той. Работим интензивно над съответни оферти ”, заяви Хармс. Те могат да варират от ясни дипломатически послания и обезщетения за локалните компании до защитни ответни наказания, акцентира ръководителят на Източния немски комитет.

Хармс предизвести, че американското държавно управление може да замрази сметките на компании, които по един или различен метод са свързани със строителството на " Северен поток-2 " и да забрани на шефовете им да влизат в Съединени американски щати. Възможно е глобите да обиден и банките, които финансират плана, а това е доста мъчителен удар, добави той.

В началото на седмицата Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати утвърди единомислещо внасянето на корекция за стягане на глобите против газопроводите " Северен поток-2 " и " Турски поток " в плана за отбранителния бюджет за идната финансова година, която в Съединени американски щати стартира на 1 октомври. Това стана откакто американският държавен секретар Майк Помпео предизвести, че Съединени американски щати обмисля да наложи наказания на компании, които „ работят по енергийни планове, спомагащи разширението на съветското въздействие “, като визираше „ Северен поток-2 “ и Турски поток. Засега имената на обособените компании не попадат на никое място и Съединени американски щати не показват съответни ограничения от Съединени американски щати.

Проектът " Северен поток-2 " планува да бъдат построени две тръби от газопровод с обща мощ 55 милиарда куб. м. на година от крайбрежието на Русия през Балтийско море до Германия. Към момента той е построен на 93 %. Спирането на осъществяването на плана бе породено от глобите на Съединени американски щати против швейцарската компания Олсийз (Allseas), чиито кораби полагаха тръбите в Балтийско море.

Единствен акционер в плановата компания „ Северен поток 2 “ е съветският Газпром. Партньори на Газпром са френската Engie, австрийската OMV, англо-холандската Shell, немските Uniper и Винтерсхал Wintershall, които обезпечават 50% от финансирането.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР