Германия задейства днес първото ниво на кризисния си план за

...
Германия задейства днес първото ниво на кризисния си план за
Коментари Харесай

Германия задейства кризисен план за доставка на газ

Германия задейства през днешния ден първото равнище на спешния си проект за подсигуряване на доставките на природен газ, заяви немското министерство на енергетиката, представено от Франс прес и Ройтерс. 

" В министерството е основано спешно звено ", което да следи обстановката, откакто Г-7 отхвърли настояването на Русия за газовите доставки да се заплаща в рубли, сподели икономическият министър Роберт Хабек на конференция.   

Планът на Германия има три спешни равнища.

Първото равнище планува ранно предизвестие, че са вероятни проблеми с доставките. Засега те наподобяват сигурни, уточни Хабек. 

Второто равнище е паника, когато спиране на доставките или изключително високо равнище на търсене основава дисбаланс, който обаче може да се поправя без специфична интервенция.

Третото равнище е изключително състояние, при което пазарните ограничения не са съумели да решат казуса с дефицита. На това равнище немският мрежов регулатор " Бундеснецагентур " (Bundesnetzagentur) би трябвало да реши по какъв начин да разпределя оставащите ресурси от газ из страната. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР