Германия, след САЩ и други страни - членки на Международната

...
Германия, след САЩ и други страни - членки на Международната
Коментари Харесай

Германия реши да използва част от петролния си резерв

Германия, след Съединени американски щати и други страни - членки на Международната енергийна организация (IEA), реши да употребява част от петрола от националните запаси

Това заяви организация ДПА, базирайки се на Министерството на стопанската система на Германия, съобщи.

На 1 март IEA разгласи, че пуска 60 милиона барела, 30 милиона от които се падат на Съединените щати. Според ДПА Германия ще освободи към 5,4 % от общия размер.

Досега Германия е изваждала нефт от националните си запаси три пъти - по време на войната в Персийския залив през 1990-1991 година, след опустошителните урагани Рита и Катрина, които удариха Съединени американски щати през 2005 година, а също и през 2011 година по време на либийската рецесия.

По-рано денем министърът на стопанската система на Германия Робърт Хабек съобщи, че страната ще би трябвало да резервира въглищните си централи като запас и даже е допустимо да ги остави да работят при положение изцяло прекъсване на газовите доставки от Русия. Това изказване пристигна на фона на покачването на цената на природния газ с спомагателни 15% и доближи до 1600 $ за хиляда кубически метра.

Трябва да се означи, че към този момент Русия не демонстрира признаци да възнамерява понижаване или прекъсване на доставките на природен газ и даже по време на нашествието преносът на газ през Украйна освен не е намалял, само че даже се е нараснал.

Не излиза наяве по какъв начин невижданите наказания против Русия ще повлияят на петролния и газов пазар, въпреки и към този момент да не го засягат директно,но доста западни вложители се отдръпнаха или възнамеряват да се отдръпват от присъединяване си в съветски енергийни планове.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР