Германия скоро може да започне да облекчава постепенно правилата за

...
Германия скоро може да започне да облекчава постепенно правилата за
Коментари Харесай

Германия ще облекчава постепенно правилата за носене на маски

Германия скоро може да стартира да облекчава последователно разпоредбите за носене на маски, защото страната се радва на внезапен спад на инфектираните с COVID-19 и тази стъпка е „ оправдана “, съобщи министърът на опазването на здравето Йенс Шпан в изявление за медийната група „ Функе”,.

Първият стадий от отслабването на мярката би бил премахването на условието за носене на маска навън, а „ в райони с доста невисок брой инфектирани и висок % на имунизация, последователно може да отпадне условието за носене на маски на закрито ", сподели здравният министър.

Препоръката на Шпан е: „ Следвайте просто предписание – в случай че имате подозрения, слагайте маска – и по-специално, когато пътувате или имате срещи на закрито “.

Предложението на министъра, което идва на фона на либерализирането на рестриктивните мерки във връзка с маските в Дания, провокира развълнуван спор във Федералната република.
От Партията на свободните демократи и „ Алтернатива за Германия “ приканиха за цялостна анулация на маските. От ХДС и СДП пък обявиха, че отпадането на маските може да стане единствено в откритите пространства.

В Германия носенето на маска е наложително в публични закрити пространства, както и в публичния превоз, в магазините, в учебните заведения и на някои оживени улици.

Подобно на доста от европейските си съседи, през последните седмици страната отбелязва внезапен спад на коронавирусните инфекции, което й разрешава да отстрани доста ограничавания и да отвори още веднъж публичния живот.

Нейната акция за имунизация също набра скорост. 48,1% от възрастните към този момент са получили една доза от имунизацията, а 25,7% са изцяло имунизирани.

Страната стартира да облекчава рестриктивните мерки през май, като още веднъж отвори заведения за хранене, питейни заведения и несъществени магазини.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР